Home / Luchthavens / Brussels Airport 60 jaar

Brussels Airport 60 jaar

Brussels Airport 60 jaar

Vandaag precies 60 jaar geleden opende België zijn eerste luchthaven in Zaventem, speciaal ontworpen voor de behoeften van de commerciële luchtvaart. Dat jubileum werd vandaag gevierd met een reusachtige taart, muziek, popcakes voor de passagiers en ijsjes voor de medewerkers. Het startsein voor deze festiviteiten werd gegeven door François Bellot, minister van Mobiliteit, en Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport Company.

Brussels Airport was in 1958 de eerste luchthaven ter wereld met een eigen treinstation dat rechtstreeks is aangesloten op de terminal. In dat jaar vond ook de Wereldtentoonstelling in België plaats. Brussels Airport anno 2018 lijkt in bijna geen enkel opzicht meer op de luchthaven van 1958; in lijn met het groeiende aantal passagiers en de toename van vrachtveervoer zijn ook de infrastructuur en de gebouwen op het luchthaventerrein flink uitgebreid.

Bijdrage aan de economische ontwikkeling van de omgeving
“Brussels Airport is in 60 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste economische spelers van ons land en is goed voor tienduizenden rechtstreekse en indirecte arbeidsplaatsen. Met een passagiersvolume van bijna 25 miljoen vorig jaar, zorgt Brussels Airport er mede voor dat Brussel het centrum van Europa blijft,” aldus François Bellot, de minister van Mobiliteit.

“Bovendien beschikt de luchthaven over een intermodaal platform dat lucht-, spoorweg- en wegverkeer combineert en dat op die manier kan inspelen op de groeiende mobiliteitsbehoeften van bedrijven en hun werknemers.. Een mooi voorbeeld dat navolging verdient en ook bijdraagt aan de economische ontwikkeling van zijn omgeving”, aldus Bellot.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe look Aer Lingus

Nieuwe look Aer Lingus

20/01/2019

Aer Lingus heeft een nieuw logo en livery gepresenteerd in Dublin. Het veranderde uiterlijk valt samen met het aantreden van de nieuwe CEO, Sean Doyle, deze maand. Het is de…