Home / Luchthavens / Britse luchthavens slaan slaatje uit de koers van pond sterling

Britse luchthavens slaan slaatje uit de koers van pond sterling

Britse luchthavens slaan slaatje uit de koers van pond sterling

Hoewel het Britse pond sterling (nog) geen pariteit heeft bereikt met de euro, rekenen veel wisselkantoren op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk wel alvast een koers rond de 1:1 of minder door aan hun klanten.

Sinds de Brexit uitspraak van 23 juni is het pond gestaag gedaald ten opzichte van de dollar en de euro. De agenda rond het Britse uittreden uit de Europese Unie was na de uitslag van het referendum enige tijd onduidelijk, maar premier Theresa May liet vorige weten dat het er volgend jaar echt van gaat komen. Het pond sterling kreeg als gevolg daarvan een nieuwe knauw.

Wisselkantoren op de luchthavens in Groot-Brittannië verlaagden hun koers – zij hoeven zich niet te houden aan de officiële waarde. Reizigers krijgen dezer dagen op de luchthaven van Southampton bij wisselkantoor Moneycorp het minste voor hun pond: 0,88 euro. Menige ander kantoor op Britse luchthaven rekent een koers rond de 0,95 euro. Op Heathrow, de grootste Britse luchthaven, betaalt Travelex nog een euro voor een pond.

FairFX, een internationale ‘payment services provider’ zegt dat de werkelijke koers van het pond sterling nu rond de 1,08 euro ligt. “Het is geen geheim dat de wisselkoers op luchthavens niet de beste is die je kunt krijgen,” zegt de CEO van FairFX, Ian Strafford-Taylor, tegen Buying Business Travel. Een jaar geleden zat de koers van het pond nog op 1,40 euro.

Hij wijst erop dat reizigers die geen geld hebben gewisseld voordat ze op de luchthaven kwamen geen andere keus hebben. “Maar we zien nu tarieven voor het pond op luchthavens die zo vreselijk laag zijn dat we ze alleen kunnen aanduiden als ronduit schandalig.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Een Vlijtig Liesje voor KLM

Een Vlijtig Liesje voor KLM

18/10/2019

KLM heeft haar tweede Boeing 787-10 Dreamliner ontvangen na een ‘ferry-vlucht’ vanuit de fabriek in Charleston, South Carolina. Het toestel heeft de naam Vlijtig Liesje gekregen. Alle Dreamliners van KLM…

Flybe wordt Virgin Connect

Flybe wordt Virgin Connect

17/10/2019

Flybe zal vanaf volgend jaar verdergaan als Virgin Connect. De regionale Britse carrier werd begin 2019 overgenomen door een consortium onder leiding van Virgin Atlantic. Virgin neemt de felrode bedrijfskleur…

Netwerk IoT op Schiphol

Netwerk IoT op Schiphol

17/10/2019

Schiphol heeft haar eigen netwerk voor Internet of Things-toepassingen volledig uitgerold. Er is  dekking in alle publieke gebieden zoals aankomst- en vertrekhallen, lounges, pieren en op Schiphol Plaza, evenals niet-publieke…

MoU met China Eastern

MoU met China Eastern

16/10/2019

Air France, KLM en China Eastern Airlines hebben vandaag in Shanghai een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om hun huidige joint venture uit te breiden met Virgin Atlantic. De vergrote…