Home / Luchthavens / Belgische stakers blokkeren wegen Brussel-Charleroi

Belgische stakers blokkeren wegen Brussel-Charleroi

Belgische stakers blokkeren wegen Brussel-Charleroi

Wie maandag wilde vliegen vanaf de internationale luchthaven Brussel-Charleroi moest het laatste stuk lopen. Honderden stakers, die deelnamen aan de landelijke actie tegen de nieuwe centrumrechtse federale regering, blokkeerden de toegangswegen tot de luchthaven, ten zuiden van de Belgische hoofdstad.

Hoewel de staking op papier maandag alleen in de provincies Henegouwen, Luxemburg, Antwerpen en Limburg plaatshad – de komende weken volgen de andere provincies met eendaagse stakingen – werden de gevolgen in heel België gevoeld.

Het openbaar vervoer lag op veel plaatsen plat, terwijl de internationale treinen vanuit Nederland naar België vanaf zondagavond niet konden rijden. Ook dinsdag zullen de internationale treinen last hebben van de werkonderbrekingen, maar komt het verkeer wel weer op gang.

De federale regering van premier Charles Michel wil een groot aantal bezuinigingen doorvoeren en de pensioenleeftijd verhogen van 65 naar 67. De bonden zijn hier fel op tegen. Op de komende maandagen 1 en 8 december zijn er stakingen in andere provincies van België, gevolgd door een landelijke stakingsdag op 15 december.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…