Home / Luchthavens / Belang Schiphol in Hobart

Belang Schiphol in Hobart

Belang Schiphol in Hobart

De Schiphol Group heeft een belang van 35 procent verworven in Hobart International Airport in Australië, gelegen op het zuidelijke eiland Tasmanië. Hobart Airport is de negende luchthaven, in grootte, van Australië en verwerkte vorig jaar 2,7 miljoen passagiers.

Schiphol had samen met investeerder QIC (Queensland Investment Corporation) een bod uitgebracht op een belang van zeventig procent in Hobart Airport en dit is gehonoreerd: beide consortium-partijen krijgen 35 procent. De andere dertig procent blijft in handen van het Australische investeringsfonds Tasplan.

Brisbane
QIC is een investeringsvehikel van de regering van de deelstaat Queensland, met Brisbane als hoofdstad. Schiphol heeft sinds eind vorige eeuw een belang in Brisbane Airport. Momenteel is dat volgens een opgave van Schiphol 18,7 procent.

Schiphol zegt in een verklaring ‘verheugd’ te zijn Hobart Airport te kunnen toevoegen aan haar internationale portefeuille. ‘De luchthaven past binnen onze internationale strategie en ambitie, doordat zij de financiële positie en expertise van de Group versterkt. Het nemen van dit belang brengt voordelen voor de hele Group en Nederland.’

Schiphol heeft verder een kruisparticipatie van acht procent met Groupe ADP (Aéroports de Paris) en samenwerkingsverbanden met enkele andere luchthavens: JFK bij New York, Incheon (Seoul, Zuid-Korea) en International Airport Reina Beatrix op Aruba.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…