Home / Luchthavens / Beijing bouwt nieuwe luchthaven wegens capaciteitstekort

Beijing bouwt nieuwe luchthaven wegens capaciteitstekort

Beijing bouwt nieuwe luchthaven wegens capaciteitstekort

Beijing is van plan om een nieuw vliegveld te bouwen ten zuiden van de stad. Dit omdat de capaciteit van Beijing Capital Airport niet meer toereikend is.

De nieuwe luchthaven gaat 14 miljard dollar kosten en moet jaarlijks 72 miljoen passagiers en 2 miljoen vracht kunnen afhandelen.

De huidige luchthaven van Beijing werd in 1958 gebouwd en heeft een capaciteit van 80 miljoen passagiers per jaar. In 2013 verwelkomde zij er echter 83 miljoen. De luchtvaart groeit nog steeds hard in China, waardoor congestie een groot probleem is. De verwachting is dat Beijing in 2015 113 miljoen vliegtuigpassagiers per jaar krijgt te verwerken. In 2020 zijn dat er 142 miljoen.

Wanneer de nieuwe luchthaven opengaat, is nog niet bekend.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…