Home / Luchthavens / Alertheid op NL luchthavens

Alertheid op NL luchthavens

Alertheid op NL luchthavens

De aanslagen op Brussels Airport hebben vandaag gevolgen voor vliegtuigpassagiers op Europese luchthavens. Vluchten vanuit Brussels Airport worden omgeleid via Schiphol. In Rome is de dreiging voor een terreuraanslag op vliegveld Fiumicino opgevoerd naar het hoogste niveau.

De luchthaven Schiphol kan nog niet zeggen wat het omleiden van vluchten vanuit Brussel betekent voor de dienstregeling op de luchthaven. In totaal zijn zes vluchten die naar Zaventem moesten, geland op Schiphol. Eén vlucht is uitgeweken naar Maastricht. De Luchtverkeersleiding meldt dat er voldoende ruimte is om vluchten op te vangen op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven.

KLM meldt dat twee vluchten naar Brussel zijn geannuleerd. Een vlucht, KL1722, stond gereed voor vertrek op Brussel. Crew en passagiers zijn inmiddels geëvacueerd.

De Luchthaven Schiphol heeft in een statement medegedeeld geschokt te zijn door het nieuws over de explosies in Brussel. “We leven mee met alle slachtoffers, hun naasten en onze Belgische collega’s”, aldus Schiphol.

In Nederland wordt het dreigingsniveau door de Nationaal Coordinator Terrorisme Bestreiding (NCTB) vooralsnog niet verhoogd. Op de Nederlandse luchthavens is de marechaussee verhoogd zichtbaar.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Lelystad dit jaar niet open

Lelystad dit jaar niet open

31/03/2020

Lelystad Airport gaat dit jaar niet open. Dit schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Terwijl eerder regelgeving op…

Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…