Home / Luchthavens / Alertheid op NL luchthavens

Alertheid op NL luchthavens

Alertheid op NL luchthavens

De aanslagen op Brussels Airport hebben vandaag gevolgen voor vliegtuigpassagiers op Europese luchthavens. Vluchten vanuit Brussels Airport worden omgeleid via Schiphol. In Rome is de dreiging voor een terreuraanslag op vliegveld Fiumicino opgevoerd naar het hoogste niveau.

De luchthaven Schiphol kan nog niet zeggen wat het omleiden van vluchten vanuit Brussel betekent voor de dienstregeling op de luchthaven. In totaal zijn zes vluchten die naar Zaventem moesten, geland op Schiphol. Eén vlucht is uitgeweken naar Maastricht. De Luchtverkeersleiding meldt dat er voldoende ruimte is om vluchten op te vangen op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven.

KLM meldt dat twee vluchten naar Brussel zijn geannuleerd. Een vlucht, KL1722, stond gereed voor vertrek op Brussel. Crew en passagiers zijn inmiddels geëvacueerd.

De Luchthaven Schiphol heeft in een statement medegedeeld geschokt te zijn door het nieuws over de explosies in Brussel. “We leven mee met alle slachtoffers, hun naasten en onze Belgische collega’s”, aldus Schiphol.

In Nederland wordt het dreigingsniveau door de Nationaal Coordinator Terrorisme Bestreiding (NCTB) vooralsnog niet verhoogd. Op de Nederlandse luchthavens is de marechaussee verhoogd zichtbaar.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…