Home / Luchthavens / Actieprogramma Schiphol om  uitstoot stikstof te beperken

Actieprogramma Schiphol om  uitstoot stikstof te beperken

Actieprogramma Schiphol om  uitstoot stikstof te beperken

De Schiphol Group heeft een ‘actieprogramma’ opgesteld om de uitstoot van ‘stikstofoxiden’ aan te pakken, in het verlengde van het advies van de commissie-Remkes. Dit heeft het luchthavenbedrijf vrijdag bekendgemaakt.

“Het programma is een intensivering van het al ingezette beleid en sluit aan op de doelstelling dat alle luchthavens (van de groep, red.) in 2030 uitstootvrij zijn,” zegt Schiphol in een verklaring.

Het bedrijf noemt ‘meerdere nieuwe maatregelen’ als onderdeel van het plan, waaronder de installatie van laadpunten om vrachtwagens te koelen, de komst van hybride vrachtwagens, de installatie van walstroom bij elke gate en de introductie van pushbacktrucks aangedreven door elektriciteit of waterstof.

Iedereen moet bijdragen
“Net als de commissie-Remkes vinden wij dat elke sector in Nederland moet bijdragen aan de aanpak van stikstofoxiden,” zegt CEO Dick Benschop in de verklaring. “Ons doel is dat onze luchthavens in 2030 vrij zijn van uitstoot. Dit programma intensiveert de aanpak die we een paar jaar geleden zijn gestart. Grote winst is te behalen bij maatregelen die meerdere vormen van uitstoot aanpakken.”

Het actieprogramma richt zich op drie onderdelen: vervoer van en naar de luchthavens, maatregelen op de luchthavens en de aanpak van uitstoot door het vliegverkeer.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…