Home / Luchthavens / Actieprogramma Schiphol om  uitstoot stikstof te beperken

Actieprogramma Schiphol om  uitstoot stikstof te beperken

Actieprogramma Schiphol om  uitstoot stikstof te beperken

De Schiphol Group heeft een ‘actieprogramma’ opgesteld om de uitstoot van ‘stikstofoxiden’ aan te pakken, in het verlengde van het advies van de commissie-Remkes. Dit heeft het luchthavenbedrijf vrijdag bekendgemaakt.

“Het programma is een intensivering van het al ingezette beleid en sluit aan op de doelstelling dat alle luchthavens (van de groep, red.) in 2030 uitstootvrij zijn,” zegt Schiphol in een verklaring.

Het bedrijf noemt ‘meerdere nieuwe maatregelen’ als onderdeel van het plan, waaronder de installatie van laadpunten om vrachtwagens te koelen, de komst van hybride vrachtwagens, de installatie van walstroom bij elke gate en de introductie van pushbacktrucks aangedreven door elektriciteit of waterstof.

Iedereen moet bijdragen
“Net als de commissie-Remkes vinden wij dat elke sector in Nederland moet bijdragen aan de aanpak van stikstofoxiden,” zegt CEO Dick Benschop in de verklaring. “Ons doel is dat onze luchthavens in 2030 vrij zijn van uitstoot. Dit programma intensiveert de aanpak die we een paar jaar geleden zijn gestart. Grote winst is te behalen bij maatregelen die meerdere vormen van uitstoot aanpakken.”

Het actieprogramma richt zich op drie onderdelen: vervoer van en naar de luchthavens, maatregelen op de luchthavens en de aanpak van uitstoot door het vliegverkeer.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…