Home / Luchthavens / Actieprogramma Schiphol om  uitstoot stikstof te beperken

Actieprogramma Schiphol om  uitstoot stikstof te beperken

Actieprogramma Schiphol om  uitstoot stikstof te beperken

De Schiphol Group heeft een ‘actieprogramma’ opgesteld om de uitstoot van ‘stikstofoxiden’ aan te pakken, in het verlengde van het advies van de commissie-Remkes. Dit heeft het luchthavenbedrijf vrijdag bekendgemaakt.

“Het programma is een intensivering van het al ingezette beleid en sluit aan op de doelstelling dat alle luchthavens (van de groep, red.) in 2030 uitstootvrij zijn,” zegt Schiphol in een verklaring.

Het bedrijf noemt ‘meerdere nieuwe maatregelen’ als onderdeel van het plan, waaronder de installatie van laadpunten om vrachtwagens te koelen, de komst van hybride vrachtwagens, de installatie van walstroom bij elke gate en de introductie van pushbacktrucks aangedreven door elektriciteit of waterstof.

Iedereen moet bijdragen
“Net als de commissie-Remkes vinden wij dat elke sector in Nederland moet bijdragen aan de aanpak van stikstofoxiden,” zegt CEO Dick Benschop in de verklaring. “Ons doel is dat onze luchthavens in 2030 vrij zijn van uitstoot. Dit programma intensiveert de aanpak die we een paar jaar geleden zijn gestart. Grote winst is te behalen bij maatregelen die meerdere vormen van uitstoot aanpakken.”

Het actieprogramma richt zich op drie onderdelen: vervoer van en naar de luchthavens, maatregelen op de luchthavens en de aanpak van uitstoot door het vliegverkeer.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
‘Prima’ cijfers Schiphol

‘Prima’ cijfers Schiphol

14/02/2020

Schiphol heeft volgens financieel directeur Jabine van der Meijs een ‘prima’ jaar achter de rug. Het aantal passagiers groeide slechts licht, maar de financiële resultaten waren ‘solide, met een stijging…

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

14/02/2020

2020 wordt volgens president-directeur Dick Benschop ‘een cruciaal jaar.’ Hij noemde vrijdag de situatie rond Lelystad, de ontwikkeling op ‘de middellange termijn’ en de ‘contouren van de luchtvaart richting 2050’…

Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

13/02/2020

KLM heeft donderdag een overeenkomst gesloten met vakantiebedrijf Corendon over vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar een kwart miljoen stoelen af…

Air Italy uit de lucht

Air Italy uit de lucht

12/02/2020

Air Italy is bankroet. Alle vluchten zijn deze week stopgezet. Het is een gevoelige klap voor Qatar Airways, dat 49 procent van de aandelen bezat. Alitalia daarentegen lijkt er wel…