Home / Luchthavens / ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht van de sector om een bijdrage te leveren aan de ‘transitie’ van de economie naar duurzaamheid.

De directeur-generaal van ACI Europe, Olivier Jankovec, zegt in een verklaring: “De opwarming van de aarde is een feit. Dit betekent dat het niet alleen een kwestie van het milieu is of het bedrijfsleven, maar een allesbepalend moreel punt. Het vereist dat alle sectoren en bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en de transformatie dienen te omarmen die onze economie en onze samenleving zullen ondergaan.”

Klimaatneutrale luchthavens
ACI Europe zegt al ‘in de frontlinie’ te staan van de ‘transformatie die nodig is’ voor de transportsector. Vijftig luchthavens in Europa, waaronder Schiphol zijn inmiddels klimaatneutraal. Let wel: dit geldt voor de operatie aan de grond, onder meer door het gebruik van duurzame energie.

Verreweg de meeste uitstoot op luchthavens vindt evenwel plaats door vliegtuigen en die zijn niet meegerekend in het ‘klimaatneutrale’ beeld. De doelstelling om luchthavens zonder enige vorm van uitstoot van broeikasgassen te creëren ligt in de verre toekomst, namelijk 2050.

Milieuorganisaties wijzen erop dat dertig jaar een te lange periode is. In de European Green Deal houdt de Europese Commissie 2050 ook aan als jaartal waarin de klimaatneutrale status moet zijn bereikt, maar ‘Brussel’ heeft ook een tussenstap: in 2030 moet de uitstoot met 55 procent zijn gereduceerd ten opzichte van indexjaar 1990.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…