Home / Luchthavens / Chaos Zaventem lost op

Chaos Zaventem lost op

Chaos Zaventem lost op

Door een grote stroomstoring ontstond vanmorgen chaos op vliegveld Brussels Airport (Zaventem). De storing is inmiddels verholpen.

Rond zes uur viel de elektriciteit  van alle systemen uit en werkte alleen de noodverlichting nog in het terminalgebouw.  Op veel plekken was het donker. Zo’n twee uur na het ontstaan van de storing wisten medewerkers het probleem te verhelpen en konden onder meer de incheck- en bagagesystemen weer worden opgestart.

In de tussentijd stond de vertrekhal vol passagiers en ook buiten, waar sinds de heropening van de luchthaven passagiers steekproefsgewijs hun bagage moeten laten controleren voordat zij de vertrekhal kunnen binnengaan, stonden duizenden passagiers in lange rijen te wachten. Veel aanwezigen klagen over de gebrekkige informatievoorziening tijdens het incident.

Inmiddels zijn de lange rijen grotendeels weggewerkt, wel zijn er nog vertragingen. De luchthaven laat weten dat de vertragingen nog de hele ochtend kunnen doorwerken.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…

Ten Brink verlaat Transavia

Ten Brink verlaat Transavia

09/09/2019

De CEO van Transavia, Mattijs ten Brink, stapt deze maand over naar de Sunweb Group, waar hij dezelfde functie zal vervullen. Dit heeft de dochtermaatschappij van KLM vandaag bekendgemaakt. Ten…

Staking legt heel BA plat

Staking legt heel BA plat

09/09/2019

British Airways heeft voor vandaag en morgen vrijwel alle vluchten geannuleerd vanwege een pilotenstaking, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting 1.700 vluchten, vooral van en naar…