Home / Luchthavens / Chaos Zaventem lost op

Chaos Zaventem lost op

Chaos Zaventem lost op

Door een grote stroomstoring ontstond vanmorgen chaos op vliegveld Brussels Airport (Zaventem). De storing is inmiddels verholpen.

Rond zes uur viel de elektriciteit  van alle systemen uit en werkte alleen de noodverlichting nog in het terminalgebouw.  Op veel plekken was het donker. Zo’n twee uur na het ontstaan van de storing wisten medewerkers het probleem te verhelpen en konden onder meer de incheck- en bagagesystemen weer worden opgestart.

In de tussentijd stond de vertrekhal vol passagiers en ook buiten, waar sinds de heropening van de luchthaven passagiers steekproefsgewijs hun bagage moeten laten controleren voordat zij de vertrekhal kunnen binnengaan, stonden duizenden passagiers in lange rijen te wachten. Veel aanwezigen klagen over de gebrekkige informatievoorziening tijdens het incident.

Inmiddels zijn de lange rijen grotendeels weggewerkt, wel zijn er nog vertragingen. De luchthaven laat weten dat de vertragingen nog de hele ochtend kunnen doorwerken.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…