Home / Luchthavens / Overlast door staking Franse verkeersleiders

Overlast door staking Franse verkeersleiders

Overlast door staking Franse verkeersleiders

Een deel van de Franse luchtverkeersleiders legt ook vandaag het werk neer. Gisteren moesten door de staking al 36 vluchten vanaf Schiphol geschrapt worden en zo’n tachtig vluchten liepen vertraging op. Vliegtuigpassagiers naar Frankrijk zullen vandaag ook last hebben van de stakingen.

De Franse radiozender France Info meldt dat zo’n twintig procent van alle toestellen in Frankrijk vandaag aan de grond blijft. Met name de luchthavens in Parijs Orly, Lyon, Marseille, Nice en Toulouse zullen last hebben van de stakingen.

Niet alleen passagiers balen van de vertragingen en annuleringen, het is ook een kostbare zaak voor luchtvaartmaatschappijen die vluchten niet kunnen uitvoeren. Ryanair heeft om die reden een online petitie gestart. Op deze manier willen zij de Europese Commissie vragen in te grijpen en stakingen bij de luchtverkeersleiding te verbieden.

Stakingen worden door Franse werknemers niet geschuwd en gijzelen regelmatig het openbare leven. Ook de luchtvaart ondervindt vaak hinder van Franse stakingen. Deze staking is al de tweede dit jaar bij de Franse luchtverkeersleiding. De luchtverkeersleiders staken omdat ze het niet eens zijn dat er een vacaturestop is afgekondigd. Het aantal arbeidsplaatsen wordt teruggedrongen door geen nieuwe luchtverkeersleiders aan te trekken.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…