Home / Hotels / Weer kleine nettowinst Accor

Weer kleine nettowinst Accor

Weer kleine nettowinst Accor

Accor heeft over het eerste halfjaar ondanks verder omzetverlies een kleine nettowinst geboekt, tegenover megaverlies in H1 van 2020. Het hotelbedrijf reorganiseerde fors en zag daardoor de kosten dalen. Topman Sébastien Bazin constateert verder sinds mei ‘een duidelijk herstel’ van de  markt.

Uit de cijfers die Accor donderdag publiceerde komt een gemengd beeld naar voren. De omzet in H1 daalde met 6 procent ten opzichte van H1 in 2020, naar 824 miljoen euro. En in vergelijking met de eerste zes maanden van 2019 is dit meer dan een halvering.

Maar door het snijden in de  kosten wist het Franse bedrijf het nettoverlies van 1,5 miljard euro in H1 2020 om te buigen tot een winstje van 67 miljoen. Daar staat tegenover dat de schuld flink opliep: van 1 miljard naar 1,7 miljard euro. Ook de liquiditeit laat te wensen over. Zat er eind 2020 nog 3,4 miljard euro in kas, eind juni 2021 was dit teruggelopen tot 1,6 miljard euro.

Sébastien Bazin straalt over de gehele linie optimisme uit: “Sinds mei zien we een duidelijk herstel. De positieve tekenen zijn het groeiende aantal vaccinaties en het geleidelijk weer openen van de grenzen.”

Foto © Accor

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…