Home / Hotels / Van der Valk in Amsterdam

Van der Valk in Amsterdam

Van der Valk in Amsterdam

Eind 2017 opent Van der Valk Hotels haar eerste vestiging binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. In maart dit jaar begint de bouw van een 60 meter hoge hoteltoren, aan de Joan Muyskensweg, bij knooppunt Amstel.

Het nieuwe hotel zal bestaan uit 206 kamers. Er komen 135 parkeerplaatsen, terwijl de afstand naar metrostation Overamstel 500 meter bedraagt. Per boot zal het hotel ook bereikbaar zijn, via een aanlegsteiger in de Duivendrechtse Vaart. “Met de bouw van dit hotel gaat een lang gekoesterde wens van het familiebedrijf in vervulling om een vestiging binnen de stadsgrenzen van de hoofdstad te hebben,” zegt het Van der Valk concern in een verklaring.

De keten werkt samen met projectontwikkelaar Burginvest. Behalve hotelkamers komen er ook  elf 11 multifunctionele congres- en vergaderruimtes gecreëerd. Architectenbureau Oeverzaaijer heeft de L-vormige hoteltoren getekend. De nieuwbouw wordt in zijn geheel op een “maatschappelijk verantwoorde manier” gerealiseerd, waarbij op het gebied van energiebesparing de allernieuwste technieken worden toegepast om de belasting van het milieu zo laag mogelijk te houden.

Het nieuwe Van der Valk Hotel zal gerund worden door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Momenteel zijn zij nog verantwoordelijk voor het Duitse Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück.

Van der Valk Hotels & Restaurants bestaat ruim tachtig jaar. In totaal heeft het familiebedrijf bijna honderd hotels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen. Behalve de nieuwbouw in Amsterdam worden de komende tijd ook hotels geopend in Groningen-Hoogkerk en Nijmegen-Lent.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…