Home / Hotels / Van Aelst blijft aan bij Okura

Van Aelst blijft aan bij Okura

Van Aelst blijft aan bij Okura

Marcel van Aelst (72) is de nieuwe chairman van de Okura Nikko Hotel Management Company, de hoogste functie ooit voor een niet-Japanner in het bedrijf. In een interview met Zakenreis had topman Kikuhiko Okura eerder dit jaar al laten weten de Nederlander Van Aelst, ondanks diens leeftijd, niet te willen laten gaan.

Marcel van Aelst (foto links) werkt sinds 1970 voor de Okura-groep en was betrokken bij de opening van de Nederlandse vestiging in Amsterdam, in 1971. Van Aelst klom uiteindelijk op naar de positie van CEO binnen het concern, dat momenteel drie dochtermaatschappijen heeft: Okura, Nikko en JAL Hotels.

Van Aelsts nieuwe functie is chairman, terwijl hij ook senior advisor is geworden voor Hotel Okura Company, Ltd. op zich. Hij was al lid van de supervisory board van Hotel Okura Amsterdam en blijft dat ook. “Marcel van Aelst is heel goed in wat hij doet en we laten hem niet gaan,” zei Kikuhiko Okura in maart tegen Zakenreis. “Okura streeft ernaar een mondiale organisatie te zijn en dat betekent dat je ook niet-Japanners in de board en op elk niveau van de organisatie moet hebben.”

Okura heeft de daad meteen bij het woord gevoegd met de benoeming van een andere Nederlander, Harmen Dubbelaar, als director bij de divisie Hotel Okura Company. Ook Dubbelaar (61) werkt al jaren bij het concern. De Japanse hotelketen zegt dat de aanwezigheid van twee Nederlanders aan de top geen toeval is en verwijst daarbij naar de ‘eeuwenoude handelsrelatie’ tussen Japan en Nederland.

Okura Amsterdam was vanwege de corona-crisis gesloten vanaf 15 maart 2020. Op 1 juni zijn de deuren weer geopend. Ook de vier inpandige restaurants zijn weer toegankelijk.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta test coronavrije vlucht

Delta test coronavrije vlucht

26/11/2020

Delta Air Lines wil vanaf 19 december tussen Atlanta en Rome passagiers en bemanning testen vóór hun vlucht. Amerikanen die om essentiële redenen moeten reizen, hoeven dan na aankomst niet…

Nieuwe bestuursleden NATM

Nieuwe bestuursleden NATM

26/11/2020

De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) heeft woensdag, tijdens haar algemene ledenvergadering en vooruitlopend op de bestuurswisseling in april 2021, twee nieuwe bestuursleden gekozen. Om de continuïteit van het…

IATA-top 2021 in Boston

IATA-top 2021 in Boston

25/11/2020

IATA houdt in juni 2021 haar jaarvergadering in Boston, Massachusetts, met JetBlue als ‘host.’ Of het om een live top zal gaan of een virtuele, zoals dit jaar, is afhankelijk…