Home / Hotels / The Gaia in NH Schiller

The Gaia in NH Schiller

The Gaia in NH Schiller

In het NH hotel Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein opent begin februari het restaurant The Gaia van horecaondernemer Ferry van Houten.

Hotel en restaurant staan los van elkaar: Van Houten huurt de ruimte van NH, maar beide partijen gaan ervan uit dat er sprake zal zijn van een kruisbestuiving. De chef-kok van The Gaia is Ayt Erdogan, voorheen werkzaam bij El Qatarijne in Utrecht. Ferry van Houten is ook oprichter van Het Bosch, een restaurant aan het Nieuwe Meer in Amsterdam-Zuid. Hij heeft de zaak vorig jaar overgedragen aan zijn zoon Danny.

‘De NH Hotel Group is altijd op zoek naar samenwerkingen met succesvolle lokale partners, zoals Ferry van Houten,’ zegt Maarten Markus, Managing Director NH Hotel Group.

The Gaia in NH Schiller biedt, als het restaurant eenmaal up and running, is plaats aan 120 gasten, waarbij wordt gerekend op anderhalf of twee zittingen per avond. Van Houten wil verder inspelen op het nachtleven in Amsterdam en houdt het restaurant open tot 2 uur ‘s nachts.

Maarten Markus noemt gastronomie ‘één van de speerpunten van NH’. De hotelketen opende eerder het pop-up concept Roomservice at Olof’s en cocktailbar The Tailor. In NH Barbizon is het restaurant Vermeer gevestigd, dat één Michelinster heeft, met Christopher Naylor als chef-kok.

NH Krasnapolsky heeft restaurant The White Room binnen zijn muren, geleid door Jacob Jan Boerma die met De Leest in Vaassen drie Michelinsterren heeft. Voor The White Room kreeg Boerma vorig jaar zijn eerste ster.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…

FlixTrain breidt uit in Europa 

FlixTrain breidt uit in Europa 

07/11/2019

FlixTrain wordt mogelijk een concurrent van Thalys op de lijn tussen Parijs en Brussel, met een doorverbinding naar Rotterdam en Amsterdam. In 2021 is de Europese treinmarkt vrij en mogen…

Verkeerstoren Lelystad open

Verkeerstoren Lelystad open

07/11/2019

De verkeerstoren op Lelystad Airport is sinds donderdagmorgen in gebruik, vooruitlopend op de openstelling voor grote vliegtuigen, waarvoor nog geen datum bekend is. Op de site van Lelystad Airport staat…