Home / Hotels / The Gaia in NH Schiller

The Gaia in NH Schiller

The Gaia in NH Schiller

In het NH hotel Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein opent begin februari het restaurant The Gaia van horecaondernemer Ferry van Houten.

Hotel en restaurant staan los van elkaar: Van Houten huurt de ruimte van NH, maar beide partijen gaan ervan uit dat er sprake zal zijn van een kruisbestuiving. De chef-kok van The Gaia is Ayt Erdogan, voorheen werkzaam bij El Qatarijne in Utrecht. Ferry van Houten is ook oprichter van Het Bosch, een restaurant aan het Nieuwe Meer in Amsterdam-Zuid. Hij heeft de zaak vorig jaar overgedragen aan zijn zoon Danny.

‘De NH Hotel Group is altijd op zoek naar samenwerkingen met succesvolle lokale partners, zoals Ferry van Houten,’ zegt Maarten Markus, Managing Director NH Hotel Group.

The Gaia in NH Schiller biedt, als het restaurant eenmaal up and running, is plaats aan 120 gasten, waarbij wordt gerekend op anderhalf of twee zittingen per avond. Van Houten wil verder inspelen op het nachtleven in Amsterdam en houdt het restaurant open tot 2 uur ‘s nachts.

Maarten Markus noemt gastronomie ‘één van de speerpunten van NH’. De hotelketen opende eerder het pop-up concept Roomservice at Olof’s en cocktailbar The Tailor. In NH Barbizon is het restaurant Vermeer gevestigd, dat één Michelinster heeft, met Christopher Naylor als chef-kok.

NH Krasnapolsky heeft restaurant The White Room binnen zijn muren, geleid door Jacob Jan Boerma die met De Leest in Vaassen drie Michelinsterren heeft. Voor The White Room kreeg Boerma vorig jaar zijn eerste ster.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…

Ten Brink verlaat Transavia

Ten Brink verlaat Transavia

09/09/2019

De CEO van Transavia, Mattijs ten Brink, stapt deze maand over naar de Sunweb Group, waar hij dezelfde functie zal vervullen. Dit heeft de dochtermaatschappij van KLM vandaag bekendgemaakt. Ten…

Staking legt heel BA plat

Staking legt heel BA plat

09/09/2019

British Airways heeft voor vandaag en morgen vrijwel alle vluchten geannuleerd vanwege een pilotenstaking, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting 1.700 vluchten, vooral van en naar…