Home / Hotels / SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy voor gasten weer af.

Novotel introduceerde twee jaar geleden de Handy, een mobiele telefoon voor gratis gebruik door de gast gedurende het gehele verblijf, ook buiten de kamer. Het concept is voor hotels in sommige landen, met name Aziatische, een succes, maar dit bleek niet het geval te zijn in Novotel Amsterdam Schiphol Airport.

Floris Licht, de general manager van het hotel, zegt in een verklaring: “Gasten hebben minder behoefte aan een extra smartphone. Ze gebruiken liever hun eigen device en daarnaast is data roaming veel minder een issue dan drie jaar geleden.” Dit komt onder meer door nieuwe Europese wetgeving, die het providers verbiedt hogere tarieven te hanteren voor roaming als de gebruiker zich in een ander land bevinden dan het eigen.

Duits bedrijf
Novotel komt nu met SuitePad, een product van het gelijknamige Duitse bedrijf dat sinds 2013 op de markt is en in verscheidene hotels al is ingevoerd. SuitePad vervangt de papieren folders in de kamer en bevat informatie over het hotel zelf en de omgeving.

Via de SuitePad kunnen gasten ook een chatgesprek voeren met de receptie. Het tablet kan verder worden benut voor internet, social media, ontspanning zoals radio, tv en Netflix. Licht licht toe: “De SuitePad betekent een nog completere dienstverlening aan onze klanten. Ons personeel kan zich dan concentreren op de complexere verzoeken van de hotelgasten.”

Bastiaan Rohof van SuitePad zegt in de verklaring: “Elke installatie die wij maken is maatgemaakt voor het desbetreffende hotel. Ieder hotel heeft namelijk andere wensen en biedt andere faciliteiten die het wil communiceren. De beschikbare informatie is gemakkelijk aan te passen in onze ‘back end’. Een dedicated account manager en succesmanager zorgen ervoor dat de SuitePad-installatie up-to-date blijft. Elke maand ontvangt het hotel een uitgebreid rapport waarin te zien is waar hotelgasten geïnteresseerd in zijn, hoelang ze SuitePad gebruiken, en verstrekken wij ook tips om de omzet te vergroten.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…