Home / Hotels / Sterke groei Louvre Hotels Group in 2012

Sterke groei Louvre Hotels Group in 2012

Sterke groei Louvre Hotels Group in 2012

Louvre Hotels Group heeft in 2012 zeventig nieuwe hotels geopend, waarvan 48 buiten Frankrijk. Dit komt neer op een totaal van bijna 8.000 nieuwe hotelkamers. Voor 2013 staan circa tachtig nieuwe hotels in de planning.

De sterk ontwikkelende BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) hebben daarbij prioriteit voor Louvre, die in deze gebieden 31 hotels (4.600 kamers) opende in 2012. De BRIC-landen beschikken over enorme ontwikkelingsmogelijkheden voor zowel de leisure als zakelijke markt. De hotelketen verwacht de komende jaren het volledige assortiment aan hotels (van twee tot vijf sterren) te kunnen aanbieden in deze landen.

In 2012, richtte Louvre Hotels Group zich met name op India, Brazilië en China:

— In India werden vijf hotels geopend en nog eens acht projecten werden geconcretiseerd. De meest prominente opening van dit jaar was het Royal Tulip in Mumbai.
— In Brazilië, waar Louvre Hotels Group nummer drie van hotelexploitanten is, werd een omzetgroei van 25 procent gerealiseerd.
— In China heeft Louvre Hotels Group zestien hotels geopend dankzij de samenwerking tussen Campanile en ontwikkelingsmaatschappij Jing Jiang Inn Co.

Voor 2013 zal de groep vooral nieuwe projecten opstarten in Latijns-Amerika, in Colombia, Venezuela en Ecuador. Daarnaast bereidt Louvre Hotels Goup zich voor op het verder ontwikkelen van haar verschillende merken op de Indiase markt.

Europa

Hoewel de economische omstandigheden in Europa over het algemeen somber blijven, verdubbelde Louvre Hotels Group het aantal openingen in deze landen met zestien nieuwe hotels (1700 kamers) in 2012. Ter vergelijking: in 2011 waren dit zeven hotels (685 kamers). In Nederland, thuisland van het Golden Tulip-merk, opende Louvre haar eerste Royal Tulip hotel de Heerlickheijd van Ermelo, het Golden Tulip Ampt van Nijkerk en het geheel nieuwe Golden Tulip Amsterdam West.

Daarnaast opende het vijf hotels in Zuid-Europa (Italië, Spanje en Portugal). Oost-Europa blijft eveneens een belangrijke bron van groei voor Louvre, die in 2012 twee nieuwe hotels in Polen en één hotel in het Tsjechische Praag opende. Tot 2014 zal het aantal hotels in deze regio verdubbelen.

Frankrijk

Maar ook Frankrijk als thuismarkt van Louvre Hotels Group, krijgt alle aandacht. Ongeveer een derde (22 hotels, 1.600 kamers) van de nieuwe hotelopeningen in 2012, vond plaats in Frankrijk. De groep herpositioneerde de plannen van bepaalde hotelcomplexen dichtbij grote stadcentra, door meerdere merken te combineren op één locatie. Twee Golden Tulip hotels werden geopend. Verder werkt Louvre Hotels Group volop aan het onlangs geïnitieerde GLB 50 project. Dit project omvat de renovatie van diverse hotels in Frankrijk, met als uiteindelijk doel de volledige renovatie van vijftig Campanile en Première Classe hotels tegen het eind van 2013.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
AmEx GBT naar de beurs

AmEx GBT naar de beurs

08/12/2021

American Express Global Business Travel (GBT) gaat samen met een speciaal vehikel naar de beurs, als aparte entiteit. De geschatte waarde van deze Initial Public Offering ligt rond de 5,3…

Wat doen we met Schiphol?

Wat doen we met Schiphol?

08/12/2021

Het demissionaire kabinet zit in zijn maag met Schiphol. Adviseurs hebben erop gewezen dat de luchthaven niet voldoet aan de milieunormen en fors zou moeten krimpen. De NOS meldt dat…

EASA: bliksemgevaar A350

EASA: bliksemgevaar A350

07/12/2021

EASA waarschuwt dat bliksemafleiders op de A350 mogelijk niet goed werken, waardoor het composiet-toestel bij een inslag gevaar kan lopen. Het is niet het enige probleem van het type: ook…

Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…