Home / Hotels / Postillion Hotels tijdelijk dicht

Postillion Hotels tijdelijk dicht

Postillion Hotels tijdelijk dicht

Alle negen Postillion Hotels zijn sinds donderdagochtend tijdelijk dicht. De Nederlandse keten is sterk gericht op de zakelijke markt en verwacht door de nieuwe lockdown een dalende vraag naar kamers en vergaderruimtes.

Door de nieuwe, gedeeltelijke lockdown, die woensdagavond is ingegaan, moeten alle restaurants en cafés in Nederland verplicht minimaal vier weken dicht. Hotels mogen op zich open blijven, maar zonder food & beverage aan te bieden, uitgezonderd voor hotelgasten.

Voor Postillion en andere zakelijke ketens zijn de inkomsten uit vergaderfaciliteiten van groot belang. Het gebruik hiervan was de afgelopen maanden weer toegenomen. In de deze week bekendgemaakte nieuwe richtlijnen van de regering wordt, behalve sluiting van alle eet-en drinkgelegenheden, ook het thuiswerken weer aanbevolen. Door deze “zwaardere maatregelen” heeft Postillion het “moeilijke besluit” genomen de hotels voorlopig te sluiten, zegt het bedrijf.

In april en mei, tijdens de eerste lockdown, waren de Postillions ook dicht. Het bedrijf schrapte toen 350 banen. Sinds de zomer schaalden veel hotelketens hun capaciteit voorzichtig weer op, dankzij het afvlakken van de corona pandemie. Nu het virus weer is opgelaaid en de regering met strenge maatregelen is gekomen, zal naar verwachting de omgekeerde beweging worden ingezet in de hotelwereld en volgen andere ketens mogelijk het voorbeeld van Postillion.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene zakenreizen Uniglobe

Groene zakenreizen Uniglobe

22/04/2021

Uniglobe Travel en de Climate Neutral Group zijn een samenwerking aangegaan voor duurzame zakenreizen, waarbij de CO₂-uitstoot wordt  berekend en er desgewenst direct compensatie kan plaatsvinden. Uniglobe zegt zich als…

Egeria koopt Fletcher hotels

Egeria koopt Fletcher hotels

22/04/2021

Egeria heeft een meerderheidsbelang verworven in Fletcher Hotels, zo hebben de twee partijen donderdag bekendgemaakt. De hotelketen zegt er ondanks de coronacrisis nog steeds goed op te staan. Egeria, een…

BCD steunt groen plan VN

BCD steunt groen plan VN

22/04/2021

BCD Travel heeft zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven te betrekken bij klimaatacties. Het bedrijf zegt de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie te zijn die dit doet….

Naam D-reizen ontvreemd

Naam D-reizen ontvreemd

17/04/2021

De merknaam D-reizen is onlangs, korte tijd vóór moederbedrijf D-rt Groep failliet ging, door de twee directeuren ‘ontvreemd,’ waardoor de boedel minder waard is. Voor consumenten met reisvouchers maakt het…