Home / Hotels / Postillion Hotels tijdelijk dicht

Postillion Hotels tijdelijk dicht

Postillion Hotels tijdelijk dicht

Alle negen Postillion Hotels zijn sinds donderdagochtend tijdelijk dicht. De Nederlandse keten is sterk gericht op de zakelijke markt en verwacht door de nieuwe lockdown een dalende vraag naar kamers en vergaderruimtes.

Door de nieuwe, gedeeltelijke lockdown, die woensdagavond is ingegaan, moeten alle restaurants en cafés in Nederland verplicht minimaal vier weken dicht. Hotels mogen op zich open blijven, maar zonder food & beverage aan te bieden, uitgezonderd voor hotelgasten.

Voor Postillion en andere zakelijke ketens zijn de inkomsten uit vergaderfaciliteiten van groot belang. Het gebruik hiervan was de afgelopen maanden weer toegenomen. In de deze week bekendgemaakte nieuwe richtlijnen van de regering wordt, behalve sluiting van alle eet-en drinkgelegenheden, ook het thuiswerken weer aanbevolen. Door deze “zwaardere maatregelen” heeft Postillion het “moeilijke besluit” genomen de hotels voorlopig te sluiten, zegt het bedrijf.

In april en mei, tijdens de eerste lockdown, waren de Postillions ook dicht. Het bedrijf schrapte toen 350 banen. Sinds de zomer schaalden veel hotelketens hun capaciteit voorzichtig weer op, dankzij het afvlakken van de corona pandemie. Nu het virus weer is opgelaaid en de regering met strenge maatregelen is gekomen, zal naar verwachting de omgekeerde beweging worden ingezet in de hotelwereld en volgen andere ketens mogelijk het voorbeeld van Postillion.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…