Home / Hotels / Payer vijftig jaar bij Hilton

Payer vijftig jaar bij Hilton

Payer vijftig jaar bij Hilton

Roberto Payer werkt sinds deze week vijftig jaar voor het Hilton-concern. Momenteel is hij cluster general manager van Hilton Amsterdam en van Waldorf Astoria Amsterdam. ‘Een boegbeeld’ noemt de hotelketen Payer in een saluut.

In een verklaring spreekt het concern ook over ’50 Years of Hilton Excellence’ van Roberto Payer, afkomstig uit Italië, maar al sinds 1969, met tussenpozen, actief in Nederland.

Payer begon op 19 september 1969 als 19-jarige in de bediening bij Hilton Amsterdam, na voltooiing van de hotelschool in Finmare, Italië. Hij groeide door naar andere functies binnen het hotel en volgde vele vakopleidingen en cursussen. Daarna bekleedde hij diverse managementfuncties in verschillende Hilton-vestigingen in Nederland en in Rome.

Herpositionering
In 1991 werd Payer general manager van het Hilton Amsterdam. Het bedrijf zegt dat hij ‘een succesvolle herpositionering’ realiseerde, waarvan een grote vernieuwing van het pand in Amsterdam-Zuid onderdeel uitmaakt.

‘Op dit moment ziet hij toe op de derde renovatie in Hilton Amsterdam en tot op de dag van vandaag drukt hij een persoonlijk stempel op het naar hem genoemde Italiaanse Roberto’s Restaurant in het hotel.’ In mei 2014 opende Waldorf Astoria Amsterdam, onderdeel van de Hilton-keten en Payer werd er de eerste general manager.

Roberto Payer is naar eigen zeggen ‘nog niet moe’ en blijft werken. Hilton schrijft in de verklaring: ‘Ook na 50 jaar is hij nog altijd geboeid door de internationale hotelmarkt, die hij veelvuldig en wereldwijd bereist als onderdeel van zijn werk.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
IATA: omzetverlies 250 mld

IATA: omzetverlies 250 mld

25/03/2020

De luchtvaart koerst door de corona-pandemie af op een omzetverlies van 250 miljard dollar, zo verwacht IATA,. Twee weken geleden raamde de brancheorganisatie de inkomstenderving voor 2020 nog op 113…

Farnborough geannuleerd

Farnborough geannuleerd

24/03/2020

De Farnborough Airshow 2020 gaat niet door in verband met de corona-pandemie. De organisatie zegt ‘met grote spijt’ het evenement, gepland voor 20 tot 24 juli nabij Londen, te hebben…