Home / Hotels / Payer vijftig jaar bij Hilton

Payer vijftig jaar bij Hilton

Payer vijftig jaar bij Hilton

Roberto Payer werkt sinds deze week vijftig jaar voor het Hilton-concern. Momenteel is hij cluster general manager van Hilton Amsterdam en van Waldorf Astoria Amsterdam. ‘Een boegbeeld’ noemt de hotelketen Payer in een saluut.

In een verklaring spreekt het concern ook over ’50 Years of Hilton Excellence’ van Roberto Payer, afkomstig uit Italië, maar al sinds 1969, met tussenpozen, actief in Nederland.

Payer begon op 19 september 1969 als 19-jarige in de bediening bij Hilton Amsterdam, na voltooiing van de hotelschool in Finmare, Italië. Hij groeide door naar andere functies binnen het hotel en volgde vele vakopleidingen en cursussen. Daarna bekleedde hij diverse managementfuncties in verschillende Hilton-vestigingen in Nederland en in Rome.

Herpositionering
In 1991 werd Payer general manager van het Hilton Amsterdam. Het bedrijf zegt dat hij ‘een succesvolle herpositionering’ realiseerde, waarvan een grote vernieuwing van het pand in Amsterdam-Zuid onderdeel uitmaakt.

‘Op dit moment ziet hij toe op de derde renovatie in Hilton Amsterdam en tot op de dag van vandaag drukt hij een persoonlijk stempel op het naar hem genoemde Italiaanse Roberto’s Restaurant in het hotel.’ In mei 2014 opende Waldorf Astoria Amsterdam, onderdeel van de Hilton-keten en Payer werd er de eerste general manager.

Roberto Payer is naar eigen zeggen ‘nog niet moe’ en blijft werken. Hilton schrijft in de verklaring: ‘Ook na 50 jaar is hij nog altijd geboeid door de internationale hotelmarkt, die hij veelvuldig en wereldwijd bereist als onderdeel van zijn werk.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…