Home / Hotels / Palace Hotel overgenomen door Van der Valk

Palace Hotel overgenomen door Van der Valk

Palace Hotel overgenomen door Van der Valk

Het Palace Hotel te Noordwijk komt in de eerste week van augustus in handen van Van der Valk Hotels. Het hotel beschikt over 120 kamers en is het eerste Van der Valk Hotel aan de Nederlandse kust.

Thalita van der Valk, vierde generatie Van der Valk, en kleindochter van Gerrit en Toos van der Valk, wordt eindverantwoordelijk voor het hotel. ‘Vanaf de eerste week van augustus wappert er ‘een Toekan vlag bij het Palace Hotel in Noordwijk,’ laat de hotelketen weten in een persbericht. Het hotel beschikt over 120 kamers, een brasserie, een lounge & bar, 13 vergaderzalen, een aquacenter en een fitnessclub.

Eerste strandhotel in Nederland
“Wij zijn ontzettend trots op deze bijzonder mooie aankoop en dat het gelukt is om er met alle partijen uit te komen. Aan het strand hebben we in Bonaire, Spanje, Curaçao en Frankrijk al mooie hotels, maar dit is ons eerste hotel in Nederland bij het strand,” aldus Thalita van der Valk. “Met de overname midden in de zomer, de drukste maanden van het jaar, gaan we gelijk van start met het huidige team van medewerkers en doen we er alles aan om de gasten te laten genieten van dit prachtige hotel en de mooie omgeving.”

Het komende jaar gaat Van der Valk gebruiken om de look & feel van het hotel aan te passen en naar de Van der Valk standaard te brengen. ‘Hierbij worden de authentieke elementen waar het hotel om bekend staat niet uit het oog verloren,’ verzekeren de nieuwe eigenaren. Het Palace Hotel te Noordwijk ligt niet direct aan het strand zoals het naastgelegen Huis ter Duin, maar is daar 250 meter van verwijderd. Op 150 meter afstand bevindt zich de grootste winkelstraat van Noordwijk.

Vierde en vijfde generatie
De Nederlands hotelketen Van der Valk heeft meer dan honderd hotels verspreid over Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen. Met de koop van dit hotel is het totaal aantal Van der Valk Hotels in Nederland gestegen naar 78. De hospitalityketen vindt zijn oorsprong eind jaren 20 van de vorige eeuw met een eetcafé in Voorschoten van Martinus en Rie Van der Valk. De vierde generatie heeft het roer overgenomen van de derde generatie en in sommige hotels is de vijfde generatie al aan het meewerken.

Foto © Palace Hotel

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…