Home / Hotels / Ook hotels mogelijk dicht

Ook hotels mogelijk dicht

Ook hotels mogelijk dicht

De regering sluit mogelijk vanaf volgende week tijdelijk de hotels in Nederland. Het aantal corona-infecties daalt ondanks de nieuwe lockdown sinds medio december niet significant en daarom overweegt Den Haag deze en andere extra maatregelen.

In Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is de lockdown deze week al verder opgevoerd. Weliswaar zijn in heel Europa de vaccinatieprogramma’s  begonnen – in Nederland sinds woensdag – maar het zal nog maanden duren vooraleer de effecten hiervan op grote schaal zichtbaar zijn.

En intussen gaat het aantal besmettingen met corona overal slechts heel langzaam naar beneden. Het kabinet wil daarom de bewegingsvrijheid in Nederland verder inperken. Op 14 oktober 2020 moesten de restaurants en cafés al dicht op last van de overheid, in de tweede lockdown – de eerste was in april en mei.

De hoteltak van de horeca mocht na oktober nog open blijven. In december kwam er een eerste verscherping voor de hotels: de inpandige restaurants mogen geen hotelgasten meer ontvangen en ook de ontbijtservice werd verboden. Nu komt daar mogelijk een algehele tijdelijke sluiting van de hotels bij. Het aantal overnachtingen in hotels en andere accommodaties, zoals Airbnb, was de afgelopen maanden overigens al gekelderd.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene zakenreizen Uniglobe

Groene zakenreizen Uniglobe

22/04/2021

Uniglobe Travel en de Climate Neutral Group zijn een samenwerking aangegaan voor duurzame zakenreizen, waarbij de CO₂-uitstoot wordt  berekend en er desgewenst direct compensatie kan plaatsvinden. Uniglobe zegt zich als…

Egeria koopt Fletcher hotels

Egeria koopt Fletcher hotels

22/04/2021

Egeria heeft een meerderheidsbelang verworven in Fletcher Hotels, zo hebben de twee partijen donderdag bekendgemaakt. De hotelketen zegt er ondanks de coronacrisis nog steeds goed op te staan. Egeria, een…

BCD steunt groen plan VN

BCD steunt groen plan VN

22/04/2021

BCD Travel heeft zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven te betrekken bij klimaatacties. Het bedrijf zegt de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie te zijn die dit doet….

Naam D-reizen ontvreemd

Naam D-reizen ontvreemd

17/04/2021

De merknaam D-reizen is onlangs, korte tijd vóór moederbedrijf D-rt Groep failliet ging, door de twee directeuren ‘ontvreemd,’ waardoor de boedel minder waard is. Voor consumenten met reisvouchers maakt het…