Home / Hotels / Okura leidt Okura Amsterdam

Okura leidt Okura Amsterdam

Okura leidt Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam heeft een nieuwe topman aangesteld in de persoon van de Kikuhiko Okura, telg uit de familie van de Japanse oprichters en huidige eigenaars. Hij leidt voortaan ook Okura Europe en is corporate advisor van het Japanse moederbedrijf.

Kikuhiko Okura (49) is vijfde generatie in het bedrijf en de zoon van Yoshihiko Okura, de huidige chairman van de Okura groep. Hij deed eerder internationale ervaring op in de financiële sector in zowel de Verenigde Staten als Japan.

Voor zijn benoeming bekleedde Okura de functie van managing director bij Brown Brothers Harriman. Hij behaalde een mastergraad in business administration aan de Cornell University in New York en een bachelordiploma in rechten aan de Keio University in Tokio.

Het bedrijf zegt in een verklaring dat Kikuhiko Okura ‘vanuit zijn thuisbasis Amsterdam’ zal toezien ‘op de verdere ontwikkeling’ van Okura Nikko Hotel Management ‘met voornamelijk, maar niet gelimiteerd tot, Europese uitbreidingsmogelijkheden door managementcontracten of aandelenposities.’

De dochteronderneming Okura Nikko Hotel Management exploiteert 74 vestigingen, waarvan 49 in Japan, met ruim 23.000 kamers. De groep heeft drie merken: Okura Hotels & Resorts, Nikko Hotels International en Hotel JAL City.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…