Home / Hotels / Novotel brengt modern design in hotels

Novotel brengt modern design in hotels

Novotel brengt modern design in hotels

Novotel, een hotelmerk van Accor Group gericht op het middensegment, heeft vier internationale ontwerpteams uitgekozen om haar hotels wereldwijd een moderne, 21-eeuwse uitstraling te geven.

“Novotel heeft een nieuwe visie op hoteldesign omarmd,” zegt Nadège Keryhuel, vice president van Novotel Brand. “Ons doel is om een bijzondere hotelervaring te realiseren, zonder standaardisatie, van check-in tot check-out – een belangrijke evolutie voor het merk en een toonaangevende aanpak in het middensegment.”

Het doel is om Novotel te transformeren van een gestandaardiseerd merk in een hospitality leader in het middensegment, laat de hotelgroep weten. ‘Door te kiezen voor vier verschillende concepten, biedt Novotel flexibiliteit aan zijn eigenaars en franchisenemers, zodat elk een ideale stijl kan kiezen die het beste past bij het unieke karakter van de bestemming’.

De ontwerpteams werden gekozen na een wereldwijde competitie. Zij werden uitgenodigd om concepten in te dienen met een levendig sociaal karakter dat zowel de lokale community als gasten zou aanspreken. Het moest een ‘modern, intuïtief en tijdloos ontwerp zijn waarin hoogwaardige, duurzame materialen zijn verwerkt’.

De winnende concepten worden nu tot leven gebracht, niet alleen in de kamers, maar ook in de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel. De ontwerpteams en hun winnende inzendingen zijn:

RF Studio: aanpasbaar, duurzaam, makkelijk te renoveren, dit concept zorgt voor een huiselijk gevoel en onverwachte sfeer; gasten worden aangemoedigd om een nieuwe manier van hotelleven te ontdekken en zich midden in een dorp te voelen.
Metro: gemodelleerd naar Novotel’s ‘Time is on your side’, dit moderne designconcept met natuurlijke tinten en ruwe materialen, nodigt gasten uit om te genieten van een multifunctionele en flexibele ruimte die zich gedurende de dag ontwikkelt.

Sundukovy Sisters: dit concept combineert zaken met plezier en combineert welzijn met unieke ‘co-living’-ruimtes die een levendige, sociale omgeving, actuele trends en tijdloos comfort omarmen.

Hypothesis: Met een focus op het verminderen van niet alleen fysiek afval, maar ook het verminderen van verspilde ruimte en tijd, stelt dit ontwerpconcept gasten in staat om het evenwicht te bereiken dat ze zoeken tijdens hun verblijf.
In de komende jaren kunnen gasten deze nieuwe ontwerpen verwachten op Novotel-locaties wereldwijd, waaronder in Novotel Living Brussels Airport. Novotel in Brussel gaat voor het design van Sundukovy Sisters. In Nederland wordt momenteel nog gekeken welke hotels overgaan naar een nieuw design.

Foto’s © Novotel

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…