Home / Hotels / Nhow Amsterdam RAI open

Nhow Amsterdam RAI open

Nhow Amsterdam RAI open

Nhow Amsterdam RAI is vrijdag geopend. Het hotel telt 650 kamers, verdeeld over 24 verdiepingen. Een officiële opening volgt later. Het is na Rotterdam nhow het tweede hotel van dit hippe merk, onderdeel van de NH-keten.

De 91 meter hoge hoteltoren ligt aan de A10, pal naast de RAI en in de nabijheid van twee metro- en treinstations: RAI en Europaplein. Het driehoekige ontwerp is geïnspireerd op de reclamezuil RAI Signaal, die sinds 1961 voor het congrescentrum staat.

Vorige maand suste de directie van NH nog een relletje rond het hotel. Op een van de vloeren was een decoratie aangebracht met een uitvergrote tekst in het Arabisch van een vers uit de koran. Hiertegen kwamen bezwaren uit de moslimgemeenschap die het onacceptabel vond dat mensen over koran-teksten heen zouden lopen. Hoewel NH bezwoer dat er geen kwade bedoelingen achter zaten is de vloer alsnog aangepast.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…