Home / Hotels / Nhow Amsterdam RAI open

Nhow Amsterdam RAI open

Nhow Amsterdam RAI open

Nhow Amsterdam RAI is vrijdag geopend. Het hotel telt 650 kamers, verdeeld over 24 verdiepingen. Een officiële opening volgt later. Het is na Rotterdam nhow het tweede hotel van dit hippe merk, onderdeel van de NH-keten.

De 91 meter hoge hoteltoren ligt aan de A10, pal naast de RAI en in de nabijheid van twee metro- en treinstations: RAI en Europaplein. Het driehoekige ontwerp is geïnspireerd op de reclamezuil RAI Signaal, die sinds 1961 voor het congrescentrum staat.

Vorige maand suste de directie van NH nog een relletje rond het hotel. Op een van de vloeren was een decoratie aangebracht met een uitvergrote tekst in het Arabisch van een vers uit de koran. Hiertegen kwamen bezwaren uit de moslimgemeenschap die het onacceptabel vond dat mensen over koran-teksten heen zouden lopen. Hoewel NH bezwoer dat er geen kwade bedoelingen achter zaten is de vloer alsnog aangepast.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…