Home / Hotels / NH Hotels weer op winst

NH Hotels weer op winst

NH Hotels weer op winst

De NH Hotel Group heeft in 2016 voor het eerst in acht jaar weer nettowinst geboekt, die uitkwam op 11,5 miljoen euro, zo blijkt uit de gepresenteerde jaarcijfers. In 2015 leed de Spaanse keten nog een verlies van 2,7 miljoen euro. De omzet steeg vorig jaar met 5,7 procent naar 1,56 miljard euro. De opbrengst per beschikbare kamer (RevPAR) klom met 5,8 procent naar 62 euro.

NH heeft wereldwijd 380 hotels, waarvan 35 in Nederland, waaronder Krasnapolsky en Schiller in Amsterdam. De Nederlandse markt presteerde vorig jaar erg goed zegt NH, al geeft de keten geen details. In de Benelux was de omzetgroei 2,5 procent, waarbij NH aantekent dat de Belgische markt, door de terroristische aanslagen vorig jaar maart in Brussel, wegzakte. “Dit werd gecompenseerd door een positief momentum in Nederland.”

Nieuwe CEO
NH Hotels is door een moeilijke periode gegaan, mede door bestuursproblemen. Vorig jaar juni zette de keten CEO Federico Tejera aan de kant wegens belangenverstrengeling. Het conflict draaide om de grootste aandeelhouder in NH, het Chinese conglomeraat HNA, dat eerder in 2016 ook een belang nam in Carlson Hotels, het moederbedrijf van Radisson hotels. Carlson is een concurrent van NH en volgens een meerderheid van de aandeelhouders kon HNA geen twee heren dienen. Ze vonden dat Tejera en zijn medebestuursleden verantwoordelijk waren voor de situatie.

Pas in januari dit jaar trad een nieuwe CEO aan in de persoon van Ramón Aragonés. Het bedrijf hoopt met Aragonés in rustiger vaarwater te komen en ziet de terugkeer naar winst als een belangrijke indicator dat het op de goede weg is.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…