Home / Hotels / NH Hotels naar China

NH Hotels naar China

NH Hotels naar China

NH Hotels betreedt binnenkort de Chinese markt. NH krijgt voet aan de grond in China dankzij een joint venture met HNA Hospitality. De nieuwe onderneming heet NH China en beoogt tot 2020 120 tot 150 hotels te realiseren onder de merknamen Nuo Han (vergelijkbaar met de NH Hotels) en Jing Xuan (de luxere NH Collection hotels).

De eerste twee hotels openen in de tweede helft van 2016 op de internationale luchthavens van Sanya en Haikou in de provincie Hainan. Het hotel in Haikou krijgt 1.001 kamers en is daarmee het grootste hotel van NH in de wereld. NH Hotels is van plan voor het einde van het jaar nog tien tot twintig hotels aan te kondigen.

Voor NH Hotels vertegenwoordigt de Chinese markt een enorm groeipotentieel. In de komende jaren wordt een toename van de middenklasse verwacht met meer dan honderd miljoen Chinese burgers, wat een boost zal geven aan reizen en het gebruik van hotels.

NH Hotel Group exploiteert ongeveer vierhonderd hotels met bijna zestigduizend kamers in dertig landen in Europa, Amerika en Afrika. De HNA Hospitality Group is opgericht in 1997 als een dochteronderneming van HNA Group. HNA Group is actief in toerisme en logistieke diensten, het heeft belangen in verscheidene Chinese luchtvaartmaatschappijen. HNA Hospitality is eigenaar van zestig hotels in China en daarbuiten. Het hoofdkantoor van NH China wordt gevestigd in de zakenwijk Chaoyang in Beijing.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…

Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…