Home / Hotels / NH Flower Market geopend

NH Flower Market geopend

NH Flower Market geopend

Het NH Hotel Collection Amsterdam Flower Market heeft deze week officieel zijn deuren geopend. Het hotel stond tot nu toe bekend als het NH Carlton en is na een uitgebreide renovatie het vijfde hotel in Nederland van het ‘premium merk’ NH Collection.

NH werkt in het hotel samen met Ter Marsch & Co, die op de begane grond met uitzicht op de bloemenmarkt het restaurant uitbaten. ‘NH Carlton Amsterdam was een bekend hotel met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Olympische Spelen van 1928,’ zei Maarten Markus, managing director Noord-Europa van de NH Hotel Group.

Superior
Het gebouw is grondig gerenoveerd en gaat nu verder als NH Collection Amsterdam Flower Market, vernoemd naar de nabijgelegen bloemenmarkt. NH hoopt zowel zakelijke gasten als toeristen te kunnen aantrekken voor de 233 kamers van het ‘superior hotel’ met vier sterren.

Het interieurontwerp is geïnspireerd op het ‘industriële en kosmopolitische karakter’ van de stad, zegt NH in een verklaring. Het Spaanse bureau TBC Interiorismo voerde de opdracht uit. Ontwerpster Mercedes Isada zei bij de opening: ‘Het ontwerp van het hotel brengt de stad naar binnen, beginnend met de sfeer van de nabij gelegen Bloemenmarkt die in alle openbare ruimtes ademt.’

‘We gebruiken texturen en materialen met grootschalige bloemenprints om de omgeving uit te lichten, waardoor interessante designelementen worden gecreëerd. Bovendien maken we gebruik van het design van Moooi, een Nederlands toonaangevend bedrijf in hedendaags design, wiens producten worden tentoongesteld in elk design platform wereldwijd. Een voorbeeld is het bloemrijke wandtapijt achter de receptie, een ontwerp van Marcel Wanders, medeoprichter van het bedrijf met Casper Vissers, en geeft een nieuwe draai aan de traditionele Nederlandse stillevens met bloemen,’ aldus Isada.

De NH Group heeft wereldwijd nu tachtig Collection hotels, waarvan vijf in Nederland: vier in Amsterdam en één in Eindhoven. De andere drie ‘Collections’ in de hoofdstad zijn: Doelen, Barbizon Palace en Krasnapolsky. NH vergroot de premium portefeuille dit jaar verder met NH Collection Antwerp Centre en NH Collection München Bavaria.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Actief parkeerprogram KLM

Actief parkeerprogram KLM

02/04/2020

Als gevolg van de corona-crisis staat een groot deel van de KLM- vliegtuigen stil op Schiphol. De airline zegt hierbij een ‘actief parkeerprogramma’ uit te voeren dat ervoor moet zorgen…

BA schort 36.000 banen op

BA schort 36.000 banen op

02/04/2020

British Airways is van plan 36.000 werknemers met onbetaald verlof te sturen in verband met de coronacrisis. De Britse overheid zal tijdelijk 80 procent van de BA-salarissen betalen, met een…