Home / Hotels / NH Flower Market geopend

NH Flower Market geopend

NH Flower Market geopend

Het NH Hotel Collection Amsterdam Flower Market heeft deze week officieel zijn deuren geopend. Het hotel stond tot nu toe bekend als het NH Carlton en is na een uitgebreide renovatie het vijfde hotel in Nederland van het ‘premium merk’ NH Collection.

NH werkt in het hotel samen met Ter Marsch & Co, die op de begane grond met uitzicht op de bloemenmarkt het restaurant uitbaten. ‘NH Carlton Amsterdam was een bekend hotel met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Olympische Spelen van 1928,’ zei Maarten Markus, managing director Noord-Europa van de NH Hotel Group.

Superior
Het gebouw is grondig gerenoveerd en gaat nu verder als NH Collection Amsterdam Flower Market, vernoemd naar de nabijgelegen bloemenmarkt. NH hoopt zowel zakelijke gasten als toeristen te kunnen aantrekken voor de 233 kamers van het ‘superior hotel’ met vier sterren.

Het interieurontwerp is geïnspireerd op het ‘industriële en kosmopolitische karakter’ van de stad, zegt NH in een verklaring. Het Spaanse bureau TBC Interiorismo voerde de opdracht uit. Ontwerpster Mercedes Isada zei bij de opening: ‘Het ontwerp van het hotel brengt de stad naar binnen, beginnend met de sfeer van de nabij gelegen Bloemenmarkt die in alle openbare ruimtes ademt.’

‘We gebruiken texturen en materialen met grootschalige bloemenprints om de omgeving uit te lichten, waardoor interessante designelementen worden gecreëerd. Bovendien maken we gebruik van het design van Moooi, een Nederlands toonaangevend bedrijf in hedendaags design, wiens producten worden tentoongesteld in elk design platform wereldwijd. Een voorbeeld is het bloemrijke wandtapijt achter de receptie, een ontwerp van Marcel Wanders, medeoprichter van het bedrijf met Casper Vissers, en geeft een nieuwe draai aan de traditionele Nederlandse stillevens met bloemen,’ aldus Isada.

De NH Group heeft wereldwijd nu tachtig Collection hotels, waarvan vijf in Nederland: vier in Amsterdam en één in Eindhoven. De andere drie ‘Collections’ in de hoofdstad zijn: Doelen, Barbizon Palace en Krasnapolsky. NH vergroot de premium portefeuille dit jaar verder met NH Collection Antwerp Centre en NH Collection München Bavaria.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…