Home / Hotels / Mövenpick Hotel The Hague gaat per 1 juni alsnog open

Mövenpick Hotel The Hague gaat per 1 juni alsnog open

Mövenpick Hotel The Hague gaat per 1 juni alsnog open

Twee maanden later dan gepland, opent het Mövenpick Hotel The Hague per 1 juni alsnog officieel zijn deuren. Het hotel zegt in een verklaring een keurmerk te zullen hanteren ‘om binnen de corona-maatregelen op een veilige en verantwoorde manier gasten te ontvangen.’

Mövenpick Den Haag, onderdeel van de Accor-keten, ging medio maart al even open met de officiële ingebruikname voorzien op 2 april. Corona gooide evenwel roet in het eten. Net als veel andere hotels ging het Mövenpick vrijwel meteen weer dicht.

De vraag naar overnachtingen was er tot een minimum gedaald, terwijl de inpandige eet- en drinkgelegenheden niet mochten worden gebruikt vanwege de corona-maatregelen.

AllSafe
Per 1 juni mag de hele horeca in Nederland weer open, mits er sprake is van anderhalve meter afstand tussen mensen en zich in ruimtes niet meer dan dertig personen bevinden, exclusief personeel. Mövenpick heeft de inrichting en het beleid daarop aangepast. Het hotel gebruikt hierbij het AllSafe keurmerk van moederbedrijf Accor.

Allsafe is ontwikkeld samen met Bureau Veritas, speciaal voor de hotelbranche. “Alle hotels binnen Accor moeten voldoen aan de hoge eisen die door dit keurmerk worden gesteld, onder andere op het gebied van het zeer regelmatig en grondig schoonmaken van gastenkamers en publieke ruimtes, het bieden van contactloze dienstverlening en optimaal veilige voedselbereiding,” aldus Mövenpick.

Boutique
Mövenpick is gevestigd aan de Paleisstraat in Den Haag, met uitzicht op Paleis Noordeinde en telt 72 kamers. De verbouwing van een bestaand pand tot een luxe boutique hotel, sterk gericht op de zakelijke en diplomatieke markt, werd in maart afgerond. Er zijn drie vergaderzalen; onder het gebouw is een fitnessruimte en een parkeergarage met 42 plekken.

Deze nieuwe vestiging is het eerste Mövenpick-hotel van de oorspronkelijk Zwitserse keten met een restaurant en een coffee & wine lounge, onder de naam by NOA. Sinds 2018 maakt Mövenpick deel uit van het Franse bedrijf Accor. In Nederland zijn er drie Mövenpicks: in Den Haag, Amsterdam en Den Bosch.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…