Home / Hotels / Mövenpick Hotel The Hague gaat per 1 juni alsnog open

Mövenpick Hotel The Hague gaat per 1 juni alsnog open

Mövenpick Hotel The Hague gaat per 1 juni alsnog open

Twee maanden later dan gepland, opent het Mövenpick Hotel The Hague per 1 juni alsnog officieel zijn deuren. Het hotel zegt in een verklaring een keurmerk te zullen hanteren ‘om binnen de corona-maatregelen op een veilige en verantwoorde manier gasten te ontvangen.’

Mövenpick Den Haag, onderdeel van de Accor-keten, ging medio maart al even open met de officiële ingebruikname voorzien op 2 april. Corona gooide evenwel roet in het eten. Net als veel andere hotels ging het Mövenpick vrijwel meteen weer dicht.

De vraag naar overnachtingen was er tot een minimum gedaald, terwijl de inpandige eet- en drinkgelegenheden niet mochten worden gebruikt vanwege de corona-maatregelen.

AllSafe
Per 1 juni mag de hele horeca in Nederland weer open, mits er sprake is van anderhalve meter afstand tussen mensen en zich in ruimtes niet meer dan dertig personen bevinden, exclusief personeel. Mövenpick heeft de inrichting en het beleid daarop aangepast. Het hotel gebruikt hierbij het AllSafe keurmerk van moederbedrijf Accor.

Allsafe is ontwikkeld samen met Bureau Veritas, speciaal voor de hotelbranche. “Alle hotels binnen Accor moeten voldoen aan de hoge eisen die door dit keurmerk worden gesteld, onder andere op het gebied van het zeer regelmatig en grondig schoonmaken van gastenkamers en publieke ruimtes, het bieden van contactloze dienstverlening en optimaal veilige voedselbereiding,” aldus Mövenpick.

Boutique
Mövenpick is gevestigd aan de Paleisstraat in Den Haag, met uitzicht op Paleis Noordeinde en telt 72 kamers. De verbouwing van een bestaand pand tot een luxe boutique hotel, sterk gericht op de zakelijke en diplomatieke markt, werd in maart afgerond. Er zijn drie vergaderzalen; onder het gebouw is een fitnessruimte en een parkeergarage met 42 plekken.

Deze nieuwe vestiging is het eerste Mövenpick-hotel van de oorspronkelijk Zwitserse keten met een restaurant en een coffee & wine lounge, onder de naam by NOA. Sinds 2018 maakt Mövenpick deel uit van het Franse bedrijf Accor. In Nederland zijn er drie Mövenpicks: in Den Haag, Amsterdam en Den Bosch.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Enorme groei Zoom  in 2020

Enorme groei Zoom in 2020

01/12/2020

Zoom heeft de verwachte omzet voor boekjaar 2020/21 bijgesteld naar 2,5 miljard dollar, een verdubbeling van de raming uit maart. Het Amerikaanse videobedrijf profiteert in hoge mate van de coronacrisis…

Delta test coronavrije vlucht

Delta test coronavrije vlucht

26/11/2020

Delta Air Lines wil vanaf 19 december tussen Atlanta en Rome passagiers en bemanning testen vóór hun vlucht. Amerikanen die om essentiële redenen moeten reizen, hoeven dan na aankomst niet…

Nieuwe bestuursleden NATM

Nieuwe bestuursleden NATM

26/11/2020

De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) heeft woensdag, tijdens haar algemene ledenvergadering en vooruitlopend op de bestuurswisseling in april 2021, twee nieuwe bestuursleden gekozen. Om de continuïteit van het…