Home / Hotels / Mövenpick Hotel The Hague gaat per 1 juni alsnog open

Mövenpick Hotel The Hague gaat per 1 juni alsnog open

Mövenpick Hotel The Hague gaat per 1 juni alsnog open

Twee maanden later dan gepland, opent het Mövenpick Hotel The Hague per 1 juni alsnog officieel zijn deuren. Het hotel zegt in een verklaring een keurmerk te zullen hanteren ‘om binnen de corona-maatregelen op een veilige en verantwoorde manier gasten te ontvangen.’

Mövenpick Den Haag, onderdeel van de Accor-keten, ging medio maart al even open met de officiële ingebruikname voorzien op 2 april. Corona gooide evenwel roet in het eten. Net als veel andere hotels ging het Mövenpick vrijwel meteen weer dicht.

De vraag naar overnachtingen was er tot een minimum gedaald, terwijl de inpandige eet- en drinkgelegenheden niet mochten worden gebruikt vanwege de corona-maatregelen.

AllSafe
Per 1 juni mag de hele horeca in Nederland weer open, mits er sprake is van anderhalve meter afstand tussen mensen en zich in ruimtes niet meer dan dertig personen bevinden, exclusief personeel. Mövenpick heeft de inrichting en het beleid daarop aangepast. Het hotel gebruikt hierbij het AllSafe keurmerk van moederbedrijf Accor.

Allsafe is ontwikkeld samen met Bureau Veritas, speciaal voor de hotelbranche. “Alle hotels binnen Accor moeten voldoen aan de hoge eisen die door dit keurmerk worden gesteld, onder andere op het gebied van het zeer regelmatig en grondig schoonmaken van gastenkamers en publieke ruimtes, het bieden van contactloze dienstverlening en optimaal veilige voedselbereiding,” aldus Mövenpick.

Boutique
Mövenpick is gevestigd aan de Paleisstraat in Den Haag, met uitzicht op Paleis Noordeinde en telt 72 kamers. De verbouwing van een bestaand pand tot een luxe boutique hotel, sterk gericht op de zakelijke en diplomatieke markt, werd in maart afgerond. Er zijn drie vergaderzalen; onder het gebouw is een fitnessruimte en een parkeergarage met 42 plekken.

Deze nieuwe vestiging is het eerste Mövenpick-hotel van de oorspronkelijk Zwitserse keten met een restaurant en een coffee & wine lounge, onder de naam by NOA. Sinds 2018 maakt Mövenpick deel uit van het Franse bedrijf Accor. In Nederland zijn er drie Mövenpicks: in Den Haag, Amsterdam en Den Bosch.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…

Schiphol zet app f&b door

Schiphol zet app f&b door

30/07/2021

Schiphol heeft deze week een pilot voor het bestellen van eten en drinken via een app omgezet in een permanente functie. Reizigers kunnen hun orders plaatsen en later airside ophalen….

Vliegtuigorders stijgen weer

Vliegtuigorders stijgen weer

30/07/2021

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing zeggen te profiteren van het voorzichtige herstel van de luchtvaartsector, die zware klappen kreeg als gevolg van de coronacrisis. Bedrijven plaatsen weer orders, die ze eerder…

Weer kleine nettowinst Accor

Weer kleine nettowinst Accor

29/07/2021

Accor heeft over het eerste halfjaar ondanks verder omzetverlies een kleine nettowinst geboekt, tegenover megaverlies in H1 van 2020. Het hotelbedrijf reorganiseerde fors en zag daardoor de kosten dalen. Topman…