Home / Hotels / Meer vergaderruimte Novotel

Meer vergaderruimte Novotel

Meer vergaderruimte Novotel

Novotel Amsterdam City krijgt twee extra vergaderzalen en is bezig een derde zaal te renoveren. Het hotel, onderdeel van Accor, zegt dat er ‘meer  concrete vraag’ uit de zakelijke markt is naar vergaderruimte.

Het Novotel is gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, op loopafstand van de RAI. De uitbreiding en renovatie van de zalen is eind augustus klaar. Het hotel heeft dan vergaderruimte voor 450 mensen en zes ‘breakout’ ruimtes voor ieder vijftig personen. Ook beschikt het hotel over tien boardroom zalen.

‘Het bijbouwen en renoveren van zalen is voor ons een logisch gevolg van concrete vragen uit de markt,’ zegt Ad Hoondert, general manager bij Novotel Amsterdam City in een verklaring. ‘Partijen die bij ons boeken vragen steeds regelmatiger om ruimte met verschillende soorten uitwijkmogelijkheden.’

Novotel lijkt ook alvast te anticiperen op de komst van een grote concurrent, het nhow Amsterdam RAI, dat begin 2020 opengaat. Het nhow, onderdeel van NH Hotels, ligt nog dichter bij de RAI dan het Novotel.

Beide hotels richten zich op het hogere marktsegment (vier sterren), met veel zakelijke gasten. In grootte zijn de twee hotels ook vergelijkbaar: het Novotel heeft 610 kamers, nhow heeft er straks 650.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Batterijen groeiend gevaar

Batterijen groeiend gevaar

11/12/2019

Lithium-batterijen die spontaan in brand kunnen vliegen vormen een groeiende bedreiging voor de veiligheid van de luchtvaart. Dit heeft Nick Careen van IATA gezegd tijdens de media-dagen van de organisatie…

Biofuel KLM vanaf Schiphol

Biofuel KLM vanaf Schiphol

10/12/2019

KLM heeft voor het eerst biofuel ingekocht voor vluchten vanaf Schiphol. De brandstof wordt geproduceerd door het Finse bedrijf Neste, dat zich tevens heeft aangesloten bij het programma voor duurzame…