
Hilton Rotterdam gaat samenwerken met chef-kok Mario Ridder, die een nieuw restaurant gaat vestigen in het hotel.
Dit betekent dat Ridder en zijn team met ingang van januari 2015 niet langer verbonden zullen zijn aan het tweesterrenrestaurant De Zwethheul.
Ridder wil in het Hilton “een culinaire omgeving creëren van internationale allure”. “Ik ga voor het hoogst haalbare, op deze plek kan ik mijn droom verwezenlijken,” zegt de chef-kok.
Het nieuwe restaurant zal Joelia by Mario heten. Het krijgt een internationale, moderne uitstraling en wordt prominent gesitueerd, met de ingang aan de Coolsingel-zijde van het hotel. Het gastronomisch concept is afgestemd op de fijnproever, die afhankelijk van zijn beschikbare tijd, voor verschillende formules kiest.
Met de komst van Mario Ridder en zijn team is Hilton Rotterdam het eerste Hiltonhotel in de Benelux met een topchef. Simon Lazarus, Vice President Food & Beverage Hilton EMEA, reageert op de samenwerking: “Het is fantastisch dat Ridder zich voegt bij onze illustere chefs zoals Heinz Beck in Cavalieri Rome, Chris Galvin in Windows Park Lane Londen en de veelbelovende Sidney Schutte van Librije’s Zusje in Waldorf Astoria Amsterdam. Deze samenwerking betekent een nieuwe mijlpaal in de strategie van Hilton om op geselecteerde locaties met sterrenchefs samen te werken.’’