Home / Hotels / Leonardo Royal officieel open

Leonardo Royal officieel open

Leonardo Royal officieel open

Het Leonardo Royal Hotel Amsterdam is gisteren officieel geopend. Sinds april waren de deuren al open voor gasten. Het hotel maakt deel uit van de Israëlische Fattal Hotel Group, die nu drie Leonardo-hotels heeft in Nederland.

Fattal ziet het hotel in Amsterdam als ‘de volgende stap in de internationale groeistrategie.’ Van de huidige 200 hotels in Europa en Israël, is het Leonardo Royal Hotel Amsterdam het grootste conferentiehotel van de groep.

In Europa bezit de groep de Leonardo Hotels, de Leonardo Royal Hotels, de Leonardo Boutique Hotels, de NYX Hotels by Leonardo Hotels en de overgenomen ketens Jurys Inn (Verenigd Koninkrijk en Ierland) en de Apollo Hotels in Nederland.

Alexander Kluit, Managing Director van Fattal Hotel Group voor Nederland en België, zegt in een verklaring: Bijna een jaar geleden werd Apollo Hotels onderdeel van Fattal Hotel Group. Sindsdien telt ons portfolio meer dan 1.500 kamers in de Nederlandse hoofdstad. Het Leonardo Royal Hotel Amsterdam is ons nieuwe flagship-hotel voor meetings en evenementen van elk formaat, waarmee wij tot de top vier conferentiehotels in het internationale zakencentrum van Amsterdam toetreden.’

Nieuwbouw
Het Leonardo Royal Hotel Amsterdam is nieuwbouw, gevestigd in het Amstelkwartier en telt 490 kamers. Voor de zakelijke markt zijn er elf vergaderzalen.

Het interieur is ontworpen door Andreas Neudahm, die veel elementen heeft verwerkt die verwijzen naar de Gouden Eeuw in Nederland. Het restaurant van het hotel, Vitruv, heeft een capaciteit van 400 couverts.

De twee andere Leonardo vestigingen zijn: Leonardo Hotel Amsterdam City Center en Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark (een voormalige Apollo Hotel). De Apollo-keten telt nu twaalf hotels.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…

Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…