Home / Hotels / Fattal keten opent Leonardo Royal Hotel Amsterdam

Fattal keten opent Leonardo Royal Hotel Amsterdam

Fattal keten opent Leonardo Royal Hotel Amsterdam

De Israëlische keten Fattal heeft haar tweede hotel geopend in Nederland, onder de naam Leonardo Royal Hotel Amsterdam. De nieuw gebouwde vestiging bevindt zich in het Amstelkwartier en telt 490 kamers, waarmee het meteen het grootste hotel in de groep is.

Voor de zakelijke markt zijn er elf vergaderzalen in het hotel. Leonardo Royal ligt tegenover metrostation Overamstel. Fattal had tot nu toe één hotel in de hoofdstad: Leonardo Hotel Amsterdam City Center, vlakbij het Vondelpark.

Leonardo Royal is een luxere uitvoering van het merk. Jakob-Jan Blaauw, de general manager van het Leonardo Royal Hotel Amsterdam noemt in een verklaring het gebouw ‘overweldigend’ onder verwijzing naar de ‘gigantische lobby’ van zes meter hoog en ‘een lichtinval waar menig hotel jaloers op zal zijn.’

Het interieur is ontworpen door Andreas Neudahm, die veel elementen heeft verwerkt die verwijzen naar de Gouden Eeuw in Nederland. Het restaurant van het hotel, Vitruv, heeft een capaciteit van 400 couverts. Fattal is sinds vorig jaar ook eigenaar van de Apollo Hotels in Nederland, met dertien vestigingen.

Strategie
De beursgenoteerde Fattal Hotel Group noemt zichzelf ‘een van de snelst groeiende hotelketens in Europa en Israël.’ In totaal telt het concern nu 190 hotels met 36.000 kamers, op honderd bestemmingen. In Europa bezit de groep de Leonardo Hotels, de Leonardo Royal Hotels, de Leonardo Boutique Hotels, de NYX Hotels by Leonardo Hotels en de overgenomen ketens Jurys Inn (Verenigd Koninkrijk en Ierland) en de Apollo Hotels (Nederland).

De strategie van Fattal wijkt af van wat gangbaar is in de hotelwereld. De keten is eigenaar van de hotels én voert ook het management uit. Bij veel hotelketens is de uitbater niet tevens de eigenaar van het pand.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…