Home / Hotels / IHG koopt belang in Regent

IHG koopt belang in Regent

IHG koopt belang in Regent

De InterContinental Hotels Group (IHG) koopt een belang van 51 procent in Regent Hotels. De Britse hotelketen betaalt 39 miljoen dollar voor de veel kleinere Taiwanese branchegenoot.

IHG, beursgenoteerd, had onlangs al laten weten het overschot aan cash van de groep niet te zullen uitkeren als extra dividend voor de aandeelhouders, maar te zullen aanwenden voor overnames.

Regent telt nu zes hotels: twee in Europa en vier in Azië. Zeven nieuwe vestigingen gaan tussen nu en 2021 open. IHG zegt het merk verder te willen uitbreiden tot een portefeuille van veertig.

IHG is onder meer bekend van de merken Holiday Inn en Crowne Plaza. Het bedrijf boekte in 2017 een operationele winst van 750 miljoen dollar op een omzet van 25 miljard dollar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…