Home / Hotels / Hybride meetings bij Accor

Hybride meetings bij Accor

Hybride meetings bij Accor

Accor lanceert in april een programma voor hybride vergaderen onder de naam All Connect, in samenwerking met Microsoft Teams. Het is bedoeld voor groepen tussen de acht en vijftig deelnemers, met idealiter vergaderruimtes van het hotel als uitvalsbasis.

Volgens de Franse groep heeft ruim de helft van haar hotels nu hybride faciliteiten om te vergaderen: een combinatie van live aanwezigheid en video. Volgend jaar moeten alle vestigingen van de keten deze voorzieningen hebben.

Accor wil met All Connect een stap verder gaan door twee producten van Microsoft te gebruiken: Microsoft’s Teams Rooms en Surface Hub 2S. Teams Rooms claimt ‘een complete vergader-ervaring’ aan te kunnen bieden, met video, audio en het delen van content. Surface Hub is een systeem met ‘whiteboards’ voor het tonen van staatjes, grafieken, foto’s en andere grafische onderdelen.

“De pandemie heeft ervoor gezorgd dat zakenreizigers en planners van bijeenkomsten hun werkwijze hebben aangepast. Virtuele en hybride formats zijn nu een onderdeel geworden van het dagelijkse zakendoen,” aldus Patrick Mendes, commercieel directeur van Accor.

Jean-Philippe Courtois, president global sales van Microsoft, denkt dat ook na het oplossen van de coronacrisis de manier waarop de meeste mensen werken en vergaderen anders blijven: “De toekomst van de werkvloer is hybride. De diensten en ervaringen die organisaties voor vergaderingen hun klanten te bieden hebben, zullen dat weerspiegelen.”

Accor geeft niet aan hoe het verdienmodel van hotels er in die hybride wereld zal uitzien. Net als vrijwel alle hotels ter wereld heeft ook Accor in 2020 de omzet zien verschrompelen en zwaar boekverlies geleden. Als de eigen toekomstvisie over ‘het nieuwe werken’ uitkomt, betekent dit dat veel meer mensen op virtuele zakenreis zullen gaan en dus geen hotelovernachting meer nodig hebben.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…

ADP en Schiphol uit elkaar

ADP en Schiphol uit elkaar

02/12/2021

Aéroports de Paris (ADP) en de Royal Schiphol Group zijn sinds begin deze maand definitief geen partners meer, een breuk die afgelopen zomer al werd aangekondigd. De twee luchthavenbedrijven hadden…

Excuus KLM aan passagiers

Excuus KLM aan passagiers

30/11/2021

KLM heeft excuses aangeboden voor de chaos van vrijdag op Schiphol rond twee vluchten uit Zuid-Afrika. De ruim 600 passagiers moesten urenlang wachten, aan boord en op de luchthaven, om…