Home / Hotels / Hyatt aast op NH Hotels

Hyatt aast op NH Hotels

Hyatt aast op NH Hotels

De Amerikaanse Hyatt Hotel-groep heeft in een brief aan NH Hotels kenbaar gemaakt de Spaanse branchegenoot te willen overnemen. NH heeft in Nederland 35 hotels, waaronder Krasnapolsky en Schiller in Amsterdam.

Hyatt is niet de enige die aast op het inlijven van NH Hotels. Het Thaise Minor, momenteel de grootste aandeelhouder, wil haar belang in de Spaanse groep verhogen tot boven de vijftig procent.

‘In lijn met onze groeistrategie hebben we een intentiebrief gestuurd waarin onze belangstelling is verwoord om de NH Hotel Group over te nemen,’ zei de CEO van Hyatt, Mark Hoplamazian, gisteren tegen persbureau Bloomberg. Hyatt, een van de grootste hotelbedrijven ter wereld, heeft twee vestigingen  in Amsterdam en één op Schiphol.

Hyatt is gevestigd in Chicago en zegt een ‘track record’ te hebben op het gebied van ‘strategische investeringen’, lees: overname van branchegenoten. Het beursgenoteerde NH Hotels zou de grootste aankoop zijn.

Minor International
De belangrijkste aandeelhouder (35,55 procent) van NH Hotels is nu de Thaise onderneming Minor International, die ook een eigen keten runt onder de naam Minor Hotels. Dit bedrijf uit Bangkok kocht in juni dit jaar het belang van 25,2 procent in NH dat in bezit was van de Chinese HNA Group.

HNA had de afgelopen jaren in een razendsnel tempo buitenlandse bedrijven overgenomen en ging daar veel schuld voor aan. Er was sprake van te veel ongedekte schuld oordeelden de Chinese autoriteiten begin dit jaar en zij dwongen HNA daarom een deel van de belangen weer te verkopen.

Minor International heeft inmiddels een aanbod op tafel gelegd bij NH, waarover de andere NH-aandeelhouders tijdens hun jaarvergadering op 9 augustus een oordeel zullen vellen. Minor biedt minimaal 6,40 per aandeel, te betalen in cash. De Thaise onderneming zegt te streven naar een uiteindelijk belang tussen de 51 en 55 procent in NH Hotels.

Hyatt zal dit bod van Minor dus moeten overtreffen om kans te maken. De Amerikaanse onderneming was in 2015/2016 ook in de race om de Starwood Hotels over te nemen, maar Marriott ging er toen met de buit vandoor.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Excuus KLM aan passagiers

Excuus KLM aan passagiers

30/11/2021

KLM heeft excuses aangeboden voor de chaos van vrijdag op Schiphol rond twee vluchten uit Zuid-Afrika. De ruim 600 passagiers moesten urenlang wachten, aan boord en op de luchthaven, om…

Schiphol breekt met Ballast

Schiphol breekt met Ballast

29/11/2021

Schiphol heeft ‘na intensief overleg’ gebroken met de aannemers Ballast-Nedam en TAV die samen bezig waren de A-pier te bouwen. Dit heeft de luchthaven maandag bekendgemaakt. Er komt een nieuwe…

Rotterdam Airport week dicht

Rotterdam Airport week dicht

29/11/2021

Rotterdam The Hague Airport is vanaf heden zeven dagen dicht wegens groot onderhoud van de taxibaan. Helikopters uitgezonderd moet al het vliegverkeer uitwijken naar luchthavens in de nabijheid. Een opknapbeurt…

Zaventem: vier nieuwe routes

Zaventem: vier nieuwe routes

28/11/2021

Vanaf Brussels Airport (Zaventem) zijn dit winterseizoen 130 bestemmingen beschikbaar, aangeboden door 52 luchtvaartmaatschappijen. Het gaat om een aangepast aanbod zegt de Belgische luchthaven, ‘waarbij uiteraard nog steeds rekening wordt…

Coronagolf op KLM-vluchten

Coronagolf op KLM-vluchten

27/11/2021

Op de twee KLM-vluchten die vrijdag uit Zuid-Afrika aankwamen, waren 61 passagiers besmet met corona, bijna tien procent van het totaal. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. De positief…