Home / Hotels / Hyatt aast op NH Hotels

Hyatt aast op NH Hotels

Hyatt aast op NH Hotels

De Amerikaanse Hyatt Hotel-groep heeft in een brief aan NH Hotels kenbaar gemaakt de Spaanse branchegenoot te willen overnemen. NH heeft in Nederland 35 hotels, waaronder Krasnapolsky en Schiller in Amsterdam.

Hyatt is niet de enige die aast op het inlijven van NH Hotels. Het Thaise Minor, momenteel de grootste aandeelhouder, wil haar belang in de Spaanse groep verhogen tot boven de vijftig procent.

‘In lijn met onze groeistrategie hebben we een intentiebrief gestuurd waarin onze belangstelling is verwoord om de NH Hotel Group over te nemen,’ zei de CEO van Hyatt, Mark Hoplamazian, gisteren tegen persbureau Bloomberg. Hyatt, een van de grootste hotelbedrijven ter wereld, heeft twee vestigingen  in Amsterdam en één op Schiphol.

Hyatt is gevestigd in Chicago en zegt een ‘track record’ te hebben op het gebied van ‘strategische investeringen’, lees: overname van branchegenoten. Het beursgenoteerde NH Hotels zou de grootste aankoop zijn.

Minor International
De belangrijkste aandeelhouder (35,55 procent) van NH Hotels is nu de Thaise onderneming Minor International, die ook een eigen keten runt onder de naam Minor Hotels. Dit bedrijf uit Bangkok kocht in juni dit jaar het belang van 25,2 procent in NH dat in bezit was van de Chinese HNA Group.

HNA had de afgelopen jaren in een razendsnel tempo buitenlandse bedrijven overgenomen en ging daar veel schuld voor aan. Er was sprake van te veel ongedekte schuld oordeelden de Chinese autoriteiten begin dit jaar en zij dwongen HNA daarom een deel van de belangen weer te verkopen.

Minor International heeft inmiddels een aanbod op tafel gelegd bij NH, waarover de andere NH-aandeelhouders tijdens hun jaarvergadering op 9 augustus een oordeel zullen vellen. Minor biedt minimaal 6,40 per aandeel, te betalen in cash. De Thaise onderneming zegt te streven naar een uiteindelijk belang tussen de 51 en 55 procent in NH Hotels.

Hyatt zal dit bod van Minor dus moeten overtreffen om kans te maken. De Amerikaanse onderneming was in 2015/2016 ook in de race om de Starwood Hotels over te nemen, maar Marriott ging er toen met de buit vandoor.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…

FlixTrain breidt uit in Europa 

FlixTrain breidt uit in Europa 

07/11/2019

FlixTrain wordt mogelijk een concurrent van Thalys op de lijn tussen Parijs en Brussel, met een doorverbinding naar Rotterdam en Amsterdam. In 2021 is de Europese treinmarkt vrij en mogen…

Verkeerstoren Lelystad open

Verkeerstoren Lelystad open

07/11/2019

De verkeerstoren op Lelystad Airport is sinds donderdagmorgen in gebruik, vooruitlopend op de openstelling voor grote vliegtuigen, waarvoor nog geen datum bekend is. Op de site van Lelystad Airport staat…