Home / Hotels / Hotels.com: Cambodja goedkoopste hotelland in 2013

Hotels.com: Cambodja goedkoopste hotelland in 2013

Hotels.com: Cambodja goedkoopste hotelland in 2013

Reizigers die op zoek zijn naar voordelige hotelovernachtingen, hebben een grote kans van slagen in Zuidoost-Azië. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com.

In Cambodja, wereldwijd het voordeligste land om te overnachten, gaven reizigers uit de eurozone in 2013 gemiddeld 45 euro uit per hotelovernachting. Dit is een daling van 17 procent ten opzichte van 2012. In buurland Vietnam betaalden hotelgasten het afgelopen jaar gemiddeld 56 euro per overnachting, een afname van 6 procent.

De voordeligste stad voor een hotelovernachting is Hanoi met een gemiddelde van 41 euro per kamer per nacht. Ook in de Cambodjaanse steden Phnom Penh (43 euro) en Siem Reap (45 euro) boekten hotelgasten voordelige kamers.

Reizigers met een beperkt budget konden vorig jaar ook goed terecht in Thailand, bijvoorbeeld in Chiang Mai (53 euro), Pattaya (57 euro) en hoofdstad Bangkok (63 euro).

Europa

Dichter bij huis zijn met name in Oost-Europa en de Baltische staten interessant voor koopjesjagers. Hotelgasten betaalden met gemiddeld 71 euro per overnachting het minst in Boedapest, Riga en Vilnius. Overigens was dit ook de gemiddeld kamerprijs in het Spaanse Alicante.

De top-10 voordeligste hotelsteden van 2013 ziet er als volgt uit:

1. Hanoi (€41)

2. Phnom Penh (€43)

3. Siem Reap (€45)

4. Chiang Mai (€53)

5. Ho Chi Minhstad (€54)

6. Pattaya (€57)

7. Bangkok (€63)

8. Boedapest (€71)

=  Vilnius (€71)

=  Alicante (€71)

=  Riga (€71)

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Cathay weer op winst, maar…

Cathay weer op winst, maar…

07/08/2019

Cathay Pacific Airways heeft het eerste halfjaar weer winst gemaakt, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Maar de handelsoorlog tussen China en de VS belooft weinig goeds voor het vervolg,…

GBT steunt UNICEF

GBT steunt UNICEF

07/08/2019

American Express Global Business Travel (GBT) is samenwerking aangegaan met UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijd Responsible Business-programma. GBT heeft in…

BCD Travel koopt TMC in VS

BCD Travel koopt TMC in VS

05/08/2019

BCD Travel heeft een van de grootste TMC’s in Noord-Amerika, de Adelman Travel Group, overgenomen. Adelman is een full-service zakenreisbureau in Milwaukee, Wisconsin. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid…