Home / Hotels / Hotel New York krijgt een zusje: Hotel Chicago

Hotel New York krijgt een zusje: Hotel Chicago

Hotel New York krijgt een zusje: Hotel Chicago

In de schaduw van Hotel New York, op de Wilhelminapier in Rotterdam, zal WestCord Hotels in najaar 2019 starten met de bouw van Hotel Chicago. Het 200 kamers tellende hotel moet in 2021 gereed zijn. De twee hoteltorens worden onderling verbonden met een ‘zwevend’ zwembad met een doorzichtige bodem.

Hotel Chicago wordt het 18e hotel van WestCord Hotels. Meest recente aanwinst is Hotel Jakarta aan ‘t IJ in Amsterdam, dat eind juni de deuren opent. Half juni is begonnen met de bouw van hotel nummer 17, aan de Grote Markt in Groningen, dat in 2020 wordt geopend. Hotel Chicago wordt het derde hotel in Rotterdam voor de hotelgroep, waar ook Hotel New York en het ss Rotterdam onderdeel van zijn.

Hotel Chicago, een ontwerp van  Team V Architectuur, zal bestaan uit twee gebouwen van vijf en acht verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door middel van een ‘zwevend’ zwembad, waarvan de bodem gedeeltelijk transparant is. Tussen de gebouwen en onder het zwembad wordt een plein met terras gerealiseerd. Daarnaast komt op een van de gebouwen, aan de kant van Hotel New York, een dakterras. Hotel Chicago krijgt 182 hotelkamers waaronder 18 longstay appartementen die ‘urban chic’ worden ingericht.

WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: “Naast Hotel New York en het ss Rotterdam realiseren wij met de bouw van Hotel Chicago ons derde hotel in Rotterdam. Op deze markante locatie en met het bijzondere design belooft Hotel Chicago wederom een onderscheidend hotel te worden. Daar staan wij als WestCord Hotels graag voor.’’

Op de begane grond komt Bakkerij Westers, een ode aan het verleden van Harry Westers die als bakkerszoon zijn eerste hotel op Vlieland opende. In Bakkerij Westers kan men terecht voor ontbijt, lunch en coffee-to-go. Verder krijgt het hotel een vergaderruimte en een WellCome Wellness, waar het zwevende zwembad onderdeel van is.

Onder Hotel Chicago wordt een openbare parkeergarage van twee verdiepingen gecreëerd. Door het gebouw en de faciliteiten zo toegankelijk mogelijk te maken, wil Hotel Chicago een plek creëren waar ook niet-hotelgasten welkom zijn. ‘Het hotel krijgt een buurtfunctie en moet een verrijking voor de bewoners van de Wilhelminapier worden,’ aldus WestCord.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….