Home / Hotels / Hotel New York krijgt een zusje: Hotel Chicago

Hotel New York krijgt een zusje: Hotel Chicago

Hotel New York krijgt een zusje: Hotel Chicago

In de schaduw van Hotel New York, op de Wilhelminapier in Rotterdam, zal WestCord Hotels in najaar 2019 starten met de bouw van Hotel Chicago. Het 200 kamers tellende hotel moet in 2021 gereed zijn. De twee hoteltorens worden onderling verbonden met een ‘zwevend’ zwembad met een doorzichtige bodem.

Hotel Chicago wordt het 18e hotel van WestCord Hotels. Meest recente aanwinst is Hotel Jakarta aan ‘t IJ in Amsterdam, dat eind juni de deuren opent. Half juni is begonnen met de bouw van hotel nummer 17, aan de Grote Markt in Groningen, dat in 2020 wordt geopend. Hotel Chicago wordt het derde hotel in Rotterdam voor de hotelgroep, waar ook Hotel New York en het ss Rotterdam onderdeel van zijn.

Hotel Chicago, een ontwerp van  Team V Architectuur, zal bestaan uit twee gebouwen van vijf en acht verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door middel van een ‘zwevend’ zwembad, waarvan de bodem gedeeltelijk transparant is. Tussen de gebouwen en onder het zwembad wordt een plein met terras gerealiseerd. Daarnaast komt op een van de gebouwen, aan de kant van Hotel New York, een dakterras. Hotel Chicago krijgt 182 hotelkamers waaronder 18 longstay appartementen die ‘urban chic’ worden ingericht.

WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: “Naast Hotel New York en het ss Rotterdam realiseren wij met de bouw van Hotel Chicago ons derde hotel in Rotterdam. Op deze markante locatie en met het bijzondere design belooft Hotel Chicago wederom een onderscheidend hotel te worden. Daar staan wij als WestCord Hotels graag voor.’’

Op de begane grond komt Bakkerij Westers, een ode aan het verleden van Harry Westers die als bakkerszoon zijn eerste hotel op Vlieland opende. In Bakkerij Westers kan men terecht voor ontbijt, lunch en coffee-to-go. Verder krijgt het hotel een vergaderruimte en een WellCome Wellness, waar het zwevende zwembad onderdeel van is.

Onder Hotel Chicago wordt een openbare parkeergarage van twee verdiepingen gecreëerd. Door het gebouw en de faciliteiten zo toegankelijk mogelijk te maken, wil Hotel Chicago een plek creëren waar ook niet-hotelgasten welkom zijn. ‘Het hotel krijgt een buurtfunctie en moet een verrijking voor de bewoners van de Wilhelminapier worden,’ aldus WestCord.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…