Home / Hotels / Hard Rock safe + sound open

Hard Rock safe + sound open

Hard Rock safe + sound open

Het Hard Rock Hotel Amsterdam American is vrijdag, twee maanden later dan gepland, open gegaan. Het voormalige American Hotel past het eigen ‘safe + sound’ protocol toe, dat corona-proof is.

Het hotel aan het Leidseplein telt 173 kamers en is de eerste loot van Hard Rock in Nederland. Het Art Nouveau-gebouw dateert uit 1903 en bij de omvorming naar een vestiging van Hard Rock zijn veel historische decoratieve elementen behouden gebleven, zegt het bedrijf.

Nieuw zijn de Hard Rock memorabilia aan de muren binnen het hotel, waaronder ‘dierbare bezittingen’ van artiesten als Elton John en John Lennon. Het inpandige Café Americain is onveranderd gebleven.

De eigenaar van het pand blijft Eden Hotels, een onderneming die zelf elf andere hotels in Nederland exploiteert. Het management is nu in handen van Hard Rock, een Amerikaans merk dat sinds 2007 in handen is van de Seminole, een native American stam in de staat Florida, die opereert als een bedrijf.

Klandizie
Het is niet makkelijk om in corona-tijd de deuren te openen. Veel hotels sloten de afgelopen maanden tijdelijk, bij gebrek aan klandizie. Het reisverkeer komt nu wel weer op gang, zij het heel langzaam.

Hard Rock Hotel Amsterdam American zegt dat de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers ‘de hoogste prioriteit’ heeft. “Het hotel opent dan ook met inachtneming van alle lokale corona-maatregelen en overheidsrichtlijnen en het safe + sound protocol van de internationale Hard Rock-organisatie.”

Dit protocol is ontwikkeld ‘door een team van experts uit de hospitality branche,’ in samenwerking met wereldwijde gezondheids- en reinigingsspecialisten en ‘garandeert de hoogste standaarden op het gebied van hygiëne,’ zegt het bedrijf. Het protocol wordt in alle Hard Rock Hotels ter wereld geïmplementeerd.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…

Schiphol zet app f&b door

Schiphol zet app f&b door

30/07/2021

Schiphol heeft deze week een pilot voor het bestellen van eten en drinken via een app omgezet in een permanente functie. Reizigers kunnen hun orders plaatsen en later airside ophalen….

Vliegtuigorders stijgen weer

Vliegtuigorders stijgen weer

30/07/2021

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing zeggen te profiteren van het voorzichtige herstel van de luchtvaartsector, die zware klappen kreeg als gevolg van de coronacrisis. Bedrijven plaatsen weer orders, die ze eerder…

Weer kleine nettowinst Accor

Weer kleine nettowinst Accor

29/07/2021

Accor heeft over het eerste halfjaar ondanks verder omzetverlies een kleine nettowinst geboekt, tegenover megaverlies in H1 van 2020. Het hotelbedrijf reorganiseerde fors en zag daardoor de kosten dalen. Topman…