Home / Hotels / Hard Rock safe + sound open

Hard Rock safe + sound open

Hard Rock safe + sound open

Het Hard Rock Hotel Amsterdam American is vrijdag, twee maanden later dan gepland, open gegaan. Het voormalige American Hotel past het eigen ‘safe + sound’ protocol toe, dat corona-proof is.

Het hotel aan het Leidseplein telt 173 kamers en is de eerste loot van Hard Rock in Nederland. Het Art Nouveau-gebouw dateert uit 1903 en bij de omvorming naar een vestiging van Hard Rock zijn veel historische decoratieve elementen behouden gebleven, zegt het bedrijf.

Nieuw zijn de Hard Rock memorabilia aan de muren binnen het hotel, waaronder ‘dierbare bezittingen’ van artiesten als Elton John en John Lennon. Het inpandige Café Americain is onveranderd gebleven.

De eigenaar van het pand blijft Eden Hotels, een onderneming die zelf elf andere hotels in Nederland exploiteert. Het management is nu in handen van Hard Rock, een Amerikaans merk dat sinds 2007 in handen is van de Seminole, een native American stam in de staat Florida, die opereert als een bedrijf.

Klandizie
Het is niet makkelijk om in corona-tijd de deuren te openen. Veel hotels sloten de afgelopen maanden tijdelijk, bij gebrek aan klandizie. Het reisverkeer komt nu wel weer op gang, zij het heel langzaam.

Hard Rock Hotel Amsterdam American zegt dat de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers ‘de hoogste prioriteit’ heeft. “Het hotel opent dan ook met inachtneming van alle lokale corona-maatregelen en overheidsrichtlijnen en het safe + sound protocol van de internationale Hard Rock-organisatie.”

Dit protocol is ontwikkeld ‘door een team van experts uit de hospitality branche,’ in samenwerking met wereldwijde gezondheids- en reinigingsspecialisten en ‘garandeert de hoogste standaarden op het gebied van hygiëne,’ zegt het bedrijf. Het protocol wordt in alle Hard Rock Hotels ter wereld geïmplementeerd.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta test coronavrije vlucht

Delta test coronavrije vlucht

26/11/2020

Delta Air Lines wil vanaf 19 december tussen Atlanta en Rome passagiers en bemanning testen vóór hun vlucht. Amerikanen die om essentiële redenen moeten reizen, hoeven dan na aankomst niet…

Nieuwe bestuursleden NATM

Nieuwe bestuursleden NATM

26/11/2020

De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) heeft woensdag, tijdens haar algemene ledenvergadering en vooruitlopend op de bestuurswisseling in april 2021, twee nieuwe bestuursleden gekozen. Om de continuïteit van het…

IATA-top 2021 in Boston

IATA-top 2021 in Boston

25/11/2020

IATA houdt in juni 2021 haar jaarvergadering in Boston, Massachusetts, met JetBlue als ‘host.’ Of het om een live top zal gaan of een virtuele, zoals dit jaar, is afhankelijk…