Home / Hotels / Goede zaken in de zomer

Goede zaken in de zomer

Goede zaken in de zomer

De zakelijke hotelmarkt in Nederland heeft tot nu toe een goede zomer gehad. Dit blijkt uit cijfers van vijf grote bedrijven die via LookingforBooking Corporate Travel hun hotelovernachtingen organiseren.

De zomermaanden worden normaal gesproken gezien als een rustige periode in de zakelijke hotelmarkt omdat veel mensen op vakantie gaan. In 2014 waren er in juni en juli gemiddeld 22 procent minder hotelovernachtingen dan in de maanden ervoor. In 2015 waren juni en juli 5 procent drukker dan in de periode van januari tot en met mei. De gemiddelde kamerprijs is tussen januari en augustus 2015 met 4,5 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2014.

Directeur Gerlof Bos van LookingforBooking schrijft de goede cijfers toe aan het economische herstel in Nederland. “Tijdens de financiële crisis in 2008 en 2009 waren hotels genoodzaakt hun prijzen te verlagen. De zakelijke hotelmarkt is inmiddels uit de recessie geklommen, met als gevolg een groeiend aantal hotelovernachtingen en daardoor gemiddeld hogere kamerprijzen. Daarnaast verdwijnt de traditionele bouwvak en lopen veel projecten tijdens de zomer door.” Bos verwacht dat de zakelijke hotelmarkt vanaf september weer flink omhoog zal gaan.

LookingforBooking werd in 2005 opgericht door Gerlof Bos in 2005 en twee jaar later overgenomen door het internetimperium Bencom Group, van Ben Woldring. Hij is ook eigenaar van vergelijkingssites als Bellen.com en Gaslicht.com.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…