Home / Hotels / Fusie Accor, IHG in de maak

Fusie Accor, IHG in de maak

Fusie Accor, IHG in de maak

Accor wil mogelijk fuseren met InterContinental Hotels (IHG). Door de corona-pandemie is de winstgevendheid in de hotelbranche verpieterd en met samenwerking of fusie van bedrijven zou herstel kunnen worden versneld.

Le Figaro meldt donderdag dat de CEO van Accor, Sebastien Bazin (op de foto links), voorstander is van een fusie. Intern zou hij al een taskforce hebben opgezet om de mogelijkheden te onderzoeken. Het samengaan van de Franse keten met de Britse branchegenoot zou de grootste hotelgroep ter wereld opleveren, met 1,6 miljoen hotelkamers. Nu is het Amerikaanse Marriott de grootste: 1,4 miljoen kamers.

Accor heeft onder meer de merken Sofitel, Mercure, Novotel, Mövenpick, ibis en Pullman in portefeuille. Onder IHG ressorteren Regent, InterContinental (zoals het Amstelhotel), Holiday Inn, Crowne Plaza en andere merken.

Marktkapitalisatie is een andere belangrijke parameter voor beursgenoteerde ondernemingen. Accor en IHG zijn, volgens de huidige koersen, samen goed voor veertien miljard euro en zouden ook daarmee koploper zijn in de hotelwereld.

De aandelenkoersen zijn sterk gevoelig voor marktschommelingen. De geruchten over een mogelijke fusie van Accor en IHG leidden tot een hogere koers van beide ondernemingen. Het aandeel Accor ging donderdag omhoog met 1,9 procent, dat van IHG met 3 procent. Maar dit zegt weinig: de aandelen van beide concerns crashten de afgelopen tijd door corona.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta test coronavrije vlucht

Delta test coronavrije vlucht

26/11/2020

Delta Air Lines wil vanaf 19 december tussen Atlanta en Rome passagiers en bemanning testen vóór hun vlucht. Amerikanen die om essentiële redenen moeten reizen, hoeven dan na aankomst niet…

Nieuwe bestuursleden NATM

Nieuwe bestuursleden NATM

26/11/2020

De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) heeft woensdag, tijdens haar algemene ledenvergadering en vooruitlopend op de bestuurswisseling in april 2021, twee nieuwe bestuursleden gekozen. Om de continuïteit van het…

IATA-top 2021 in Boston

IATA-top 2021 in Boston

25/11/2020

IATA houdt in juni 2021 haar jaarvergadering in Boston, Massachusetts, met JetBlue als ‘host.’ Of het om een live top zal gaan of een virtuele, zoals dit jaar, is afhankelijk…