Home / Hotels / Eerste nhow in UK geopend

Eerste nhow in UK geopend

Eerste nhow in UK geopend

In Londen is op 2 januari de eerste nhow van het Verenigd Koninkrijk geopend. Aanstaande vrijdag gaat ook het nhow Amsterdam RAI open. Nhow is een merknaam van de NH Hotel Group, die in handen is van de Thaise onderneming Minor International.

Nhow London staat aan de City Road, nabij het centrum van de stad en telt 190 kamers. “Het hotel is een eerbetoon aan zowel het industriële verleden als ook de technologische toekomst van het gebied,” zegt NH in een verklaring. Nhow London is zeer geschikt voor de zakelijke reizigers, met onder meer drie vergaderzalen, die het hotel laboratories noemt.

Het lokale Project Orange is verantwoordelijk voor het interieurontwerp, met het thema ‘London reloaded’. NH zegt dat het hotel ‘een gedurfd en fris ontwerp’ heeft, geïnspireerd op Britse iconen, zoals de koninklijke familie, bezienswaardigheden in Londen en de metro. “Alle ruimtes hebben een onconventionele en eigentijdse uitstraling met opvallende kenmerken, zoals een Big Ben-raketbeeld in de lobby en oversized gouden lampen, die naar de beroemde kerkklokken van de stad verwijzen,” aldus NH.

De kamers zijn voorzien van ‘kleurrijke texturen’ en hedendaagse kunst. “Punk ontmoet high-tech stijl, terwijl graffiti verschijnt naast onconventionele afbeeldingen van vroegere vorsten.” NH introduceert ook een technische noviteit met de robot Henry die in de lobby de hotelgasten welkom heet. De robot is ‘knipoog naar de toekomst’ zegt NH en is niet bedoeld als vervanging van personeel.

Nhow heeft nu in Nederland één vestiging, in Rotterdam. Deze maand gaat nhow Amsterdam RAI open. NH heeft dan in totaal 36 hotels in Nederland.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…