Home / Hotels / Eerste nhow in UK geopend

Eerste nhow in UK geopend

Eerste nhow in UK geopend

In Londen is op 2 januari de eerste nhow van het Verenigd Koninkrijk geopend. Aanstaande vrijdag gaat ook het nhow Amsterdam RAI open. Nhow is een merknaam van de NH Hotel Group, die in handen is van de Thaise onderneming Minor International.

Nhow London staat aan de City Road, nabij het centrum van de stad en telt 190 kamers. “Het hotel is een eerbetoon aan zowel het industriële verleden als ook de technologische toekomst van het gebied,” zegt NH in een verklaring. Nhow London is zeer geschikt voor de zakelijke reizigers, met onder meer drie vergaderzalen, die het hotel laboratories noemt.

Het lokale Project Orange is verantwoordelijk voor het interieurontwerp, met het thema ‘London reloaded’. NH zegt dat het hotel ‘een gedurfd en fris ontwerp’ heeft, geïnspireerd op Britse iconen, zoals de koninklijke familie, bezienswaardigheden in Londen en de metro. “Alle ruimtes hebben een onconventionele en eigentijdse uitstraling met opvallende kenmerken, zoals een Big Ben-raketbeeld in de lobby en oversized gouden lampen, die naar de beroemde kerkklokken van de stad verwijzen,” aldus NH.

De kamers zijn voorzien van ‘kleurrijke texturen’ en hedendaagse kunst. “Punk ontmoet high-tech stijl, terwijl graffiti verschijnt naast onconventionele afbeeldingen van vroegere vorsten.” NH introduceert ook een technische noviteit met de robot Henry die in de lobby de hotelgasten welkom heet. De robot is ‘knipoog naar de toekomst’ zegt NH en is niet bedoeld als vervanging van personeel.

Nhow heeft nu in Nederland één vestiging, in Rotterdam. Deze maand gaat nhow Amsterdam RAI open. NH heeft dan in totaal 36 hotels in Nederland.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…