Home / Hotels / Eerste NH-hotel in de VS

Eerste NH-hotel in de VS

Eerste NH-hotel in de VS

Het NH Collection New York Madison Avenue gaat in april open en is daarmee het eerste hotel van NH in de Verenigde Staten. Het gebouw in het hart van Manhattan stamt uit 1920 en ‘straalt pracht, creativiteit en tumult van het gouden tijdperk van de reclame uit’ zegt NH in een verklaring.

NH is een multinationaal bedrijf dat een sterke positie heeft opgebouwd in Europa, maar had tot nu toe geen voet aan de grond gekregen op de Noord-Amerikaanse markt. Daar komt binnenkort verandering in met de opening van het hotel in New York. Het hotel telt 288 kamers. De stijl van het interieur is ‘duidelijk Europees, met een vleugje eclectische elegantie,’ zegt NH in een verklaring. Of NH van plan is meer hotels te openen in de VS (of Canada) heeft het bedrijf niet gezegd.

NH Collection is het premium merk van de NH Hotel Group met vestigingen in onder meer Amsterdam, Berlijn, Brussel, Buenos Aires en Madrid. In totaal telt de portefeuille 82 NH Collection hotels op 53 bestemmingen wereldwijd. NH is op haar beurt sinds 2018 onderdeel van het Thaise bedrijf Minor International, dat ook de Minor Hotels in bezit heeft.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…