Home / Hotels / Een hotelkamer als kantoor

Een hotelkamer als kantoor

Een hotelkamer als kantoor

Accor heeft het concept Hotel Office gelanceerd, met kamergebruik overdag. De keten hoopt zo zakenmensen en professionals uit de nabije omgeving te trekken die niet naar de eigen zaak willen vanwege social distancing, maar evenmin vanuit het eigen huis willen opereren.

Sofitel, Mercure, Novotel, Mövenpick, ibis, Pullman en andere merken van de Franse keten Accor, bieden het product sinds vorige week aan. Kamers kunnen worden geboekt voor gebruik overdag –  de gast slaapt ‘s nachts in haar of zijn eigen bed.

“Nu het werkleven weer met extra flexibiliteit op gang komt, kun je van omgeving veranderen zonder je kantoor binnen te gaan,” zegt het bedrijf in verleidelijk zinnen. “Een thuiskantoor weg van je kantoorkamer. Alleen beter. Want waarom zou je niet comfortabel werken?”

Accor hanteert naar eigen zeggen lagere tarieven dan normaal. “Maak je geen zorgen, er wordt geen overnachting in rekening gebracht.” De hotels hebben voor de dagkamers twee uitchecktijden: om 13.00 en 18.00 uur.

Hotel Office zou een gat in de markt kunnen zijn: niet naar kantoor hoeven te gaan en ook de nadelen van thuiswerken, zoals familieleden in de nabijheid, omzeilen. Hoeveel vraag er is naar daggebruik van de hotelkamers bij Accor is nog niet duidelijk.

Accor ziet zich sinds het begin van de coronacrisis, zoals alle hotels wereldwijd, geconfronteerd met een implosie van de vraag naar hotelkamers. Het zakelijke segment, waar de hoogste verdiensten lagen, is vrijwel helemaal weggevaagd. Leisure doet het iets beter, maar is ook zeer sterk gekrompen. Herstel van de markt zal naar verwachting lang duren.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…

ADP en Schiphol uit elkaar

ADP en Schiphol uit elkaar

02/12/2021

Aéroports de Paris (ADP) en de Royal Schiphol Group zijn sinds begin deze maand definitief geen partners meer, een breuk die afgelopen zomer al werd aangekondigd. De twee luchthavenbedrijven hadden…

Excuus KLM aan passagiers

Excuus KLM aan passagiers

30/11/2021

KLM heeft excuses aangeboden voor de chaos van vrijdag op Schiphol rond twee vluchten uit Zuid-Afrika. De ruim 600 passagiers moesten urenlang wachten, aan boord en op de luchthaven, om…