Home / Hotels / EasyHotel gaat de zakelijke markt paaien

EasyHotel gaat de zakelijke markt paaien

EasyHotel gaat de zakelijke markt paaien

EasyHotel gaat zich in de Benelux meer richten op de zakelijke markt. In de zaterdag geopende nieuwste vestiging van de budgetketen bij de Amsterdam Arena zijn 40 van de 131 kamers speciaal bedoeld voor zakenreizigers.

“We krijgen steeds meer aanloop van een nieuw type zakenman,” zegt operationeel directeur Lucas Drewes van Danzep, dat easyHotels in de Benelux uitbaat. “Dat is de zzp’er of de jonge creatieveling die kritisch naar kosten kijkt, niet maalt om een duur hotel maar een goede, betaalbare uitvalsbasis zoekt. Ook hebben we al veel boekingen binnen van personeel dat  op grote beurzen in de Rai werkt.”

De ‘zakenkamers’ zijn wat ruimer dan de meeste kamers in het nieuwe hotel en beschikken onder meer over bekabeld internet en een laptopkluis. “Er zijn in de directe omgeving heel wat bedrijven gevestigd, waaronder banken als ING en Deutsche Bank,” zegt Drewes in de hagelnieuwe zesde Benelux-vestiging. “Die eisen dat hun werknemers op een beveiligde manier, via VPN-verbindingen contact maken. Die mogelijkheid bieden we nu.”

De extra faciliteiten zijn inbegrepen in de kamerprijs, waarmee Danzep verder afstand neemt van de oorsprong van de Britse hotelketen, afkomstig uit de Easystal van serie-ondernemer Stelios Haji-Ioannou waartoe ooit ook easyJet behoorde.

Drewes: “In al onze hotels worden basisfaciliteiten inbegrepen in de prijs, waaronder internet. Dat doen we ook om aan te sluiten bij de zakelijke markt, die niet accepteert dat daar apart voor moet worden betaald.”
Ook voor tv-faciliteiten, waaronder het streamen van eigen beelden, hoeft niet meer te worden bijbetaald. Alleen voor ‘luxe’ als een haardroger moet apart worden afgerekend.easyhotel-kamer

Geen lobby of restaurant
Danzep heeft, voor easy-begrippen, meer concessies gedaan aan de Spartaanse oorsprong. Zo is in het door Drewes ontworpen nieuwe wandmeubel naast een kaptafel, passpiegel en kledingrek ook bureauruimte ingeruimd en is de ‘natte cel’ opnieuw ontworpen, onder meer met een krachtige douche. Ook aan details is gedacht, zo zijn er naast reguliere stopcontacten overal usb-oplaadpunten.

De nieuwe vestiging in drie voormalige kantoorverdiepingen in de schaduw van de Amsterdam Arena heeft daarentegen geen lobby of restaurant. Voor vertier of versnaperingen moet de gast terecht bij de horeca in de directe omgeving. Wel heeft het hotel directe toegang tot het parkeerdek van de Arena.

Dynamische kamerprijzen beginnen bij 37 euro voor een standaardkamer van 14 vierkante meter, met een premium voor ruimere kamers (zo zijn er enkele drie en vierpersoonskamers) en de ‘zakenkamers’. Danzep is niet van plan voor de zakelijke markt aparte pakketten of boekingsmogelijkheden te bieden.

20 hotels in de Benelux
Naast zakenlui en toeristen richt het hotel zich volgens Drewes ook nadrukkelijk op uitgaanspubliek voor de naastgelegen Arena, Heineken Music Hall en Ziggo Dome. “Meteen op de openingsdag hebben we al gasten die naar het concert van Beth Hart in de HMH gaan. Ze hoeven alleen de boulevard maar over te steken.”
Bij grote evenementen zullen de kamerprijzen hoger liggen.

Danzep is inmiddels al aan het verbouwen aan de volgende vestiging, hoog in de voormalige Ahold-toren in Zaandam waar in april 96 kamers open gaan. Scheveningen – het bedrijf is ook eigenaar van de Scheveningse pier – en Maastricht volgen later in 2017. Drewes laat doorschemeren dat daarna Utrecht, Groningen en Antwerpen aan de beurt zijn. Rond 2020 wil de keten, die vorig jaar 45 miljoen euro investeringsgeld ophaalde, circa twintig hotels in de Benelux hebben.

Door Herman Stil

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Europese luchttaxi op komst

Europese luchttaxi op komst

22/01/2021

Een Europees programma rond drones wil vanaf volgend jaar proeven doen met vliegende taxi’s, zonder piloot. Nederland is betrokken bij het project, dat “een veilige integratie van drones in een…

Sneltest UK ook op Eurostar

Sneltest UK ook op Eurostar

22/01/2021

Reizigers die vanaf zaterdag per Eurostar vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland willen, moeten voordat ze op de trein stappen een sneltest ondergaan. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van…

Minister negeert bede KLM

Minister negeert bede KLM

21/01/2021

Voor KLM-crew wordt vooralsnog geen uitzondering gemaakt bij de verplichte sneltest die vanaf 23 januari ingaat. Dit heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag gezegd in de Tweede…

Nieuwe ontslaggolf bij KLM 

Nieuwe ontslaggolf bij KLM 

21/01/2021

KLM schrapt 800 tot 1.000 banen, bovenop de reductie met 5.000 banen in 2020. Het bedrijf zegt dat herstel langer duurt dan verwacht. In de nieuwe saneringsronde zijn het vliegverbod…