Home / Hotels / Chinese creditcard bij Louvre

Chinese creditcard bij Louvre

Chinese creditcard bij Louvre

De Louvre Hotels Group (LHG) heeft als eerste hotelketen een deal gesloten met de grootste creditcard van China, UnionPay. Het voorheen Franse LHG is zelf sinds twee jaar in Chinese handen.

Gebruikers van UnionPay kunnen voortaan met deze creditcard betalen in de Louvre Hotels. De groep is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en  Tulip  Inn  (35  hotels),  Campanile  (20  hotels)  en  Première  Classe  (2  hotels).

China UnionPay, gevestigd in Shanghai, opereert onder de supervisie van de Chinese staatsbank. Twintig commerciële banken in de Volksrepubliek accepteren de creditcard van UnionPay, dat daarmee marktleider is.

De Louvre Hotels Group & Golden Tulip is met 1.175 hotels in 51 landen en een capaciteit van ruim 100.000 kamers één van de grootste internationale hotelketens. Sinds begin maart 2015 is de keten eigendom van Jin Jiang International Holdings, eveneens in Shanghai.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Codeshare KLM in Z-Afrika

Codeshare KLM in Z-Afrika

23/05/2018

KLM heeft een codeshare afgesloten met de Zuid-Afrikaanse low cost carrier kulula, ook wel aangeduid als kulula.com. Het gaat om doorverbindingen op vluchten van en naar Nederland binnen Zuid-Afrika. De…

Meer krediet voor KLM

Meer krediet voor KLM

23/05/2018

KLM heeft met twaalf internationale banken een overeenkomst getekend voor een doorlopende stand-by kredietfaciliteit ter waarde van 665 miljoen euro. Hiermee wordt de vroegtijdige herfinanciering van de kredietfaciliteit van KLM,…