Home / Hotels / CEO van NH Hotels weg

CEO van NH Hotels weg

CEO van NH Hotels weg

Een meerderheid van de aandeelhouders bij de Spaanse keten NH Hotels heeft CEO Federico Gonzales Tejera en vier andere managers aan de kant gezet wegens belangenverstrengeling.

Het conflict draait om de grootste aandeelhouder in NH, het Chinese conglomeraat HNA, dat eerder dit jaar ook een belang nam in Carlson Hotels, het moederbedrijf van Radisson hotels. Carlson is een concurrent van NH en volgens een meerderheid van de andere aandeelhouders kan HNA geen twee heren dienen. Ze vinden ook dat Tejera en zijn medebestuursleden verantwoordelijk zijn voor de situatie.

Een nieuwe CEO is nog niet aangesteld. Wel is er een nieuwe voorzitter en drie executive managing directors aangesteld. NH heeft 35 hotels in Nederland, waaronder Krasnapolsky, de Doelen, Schiller en Barbizon Palace.

In een commentaar op de positie van aandeelhouder HNA zegt NH: “Wij zijn bereid samen te werken met HNA om dit ‘conflict of interest’ op te lossen. We kijken naar mogelijkheden die in het belang zijn van alle aandeelhouders.”

HNA geeft nog geen commentaar gegeven. HNA is een Chinees financieringsconglomeraat, met belangen in airlines, vastgoed, hotels, toerisme en logistiek. HNA is de laatste jaren zeer actief buiten China.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…

Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…