Home / Hotels / Booking.com heeft niet langer de laagste prijs

Booking.com heeft niet langer de laagste prijs

Booking.com heeft niet langer de laagste prijs

Booking.com is onder druk van de mededingingsautoriteiten in Frankrijk, Italië en Zweden afgestapt van zijn beleid dat hotels op deze site voor de laagst beschikbare prijs te boeken zijn. Volgens de Nederlandse concurrentiewaakhond Autoriteit Consument en Markt (ACM) geldt het nieuwe beleid ook voor Nederland.

“De toezeggingen van Booking.com houden in dat hoteliers op andere platforms hun kamers voor lagere prijzen mogen aanbieden,” aldus de ACM. Volgens de ACM is dit goed nieuws voor hotelgasten; die kunnen nu overal shoppen voor de laagste prijs. “Naar verwachting neemt de concurrentie tussen de verschillende boekingssites hierdoor toe.”

De laagste prijs die Booking.com eiste van alle hotels die gebruikmaken van de site, was volgens de mededingingsautoriteiten een belemmering van de concurrentie. De ACM heeft in afwachting van de uitkomst van de onderzoeken in Frankrijk, Italië en Zweden zelf geen onderzoek ingesteld. “ACM zal de markt en de ontwikkelingen als gevolg van de toezeggingen van Booking.com blijven volgen.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Social media KLM in Japan

Social media KLM in Japan

05/12/2019

KLM heeft een nieuw servicekanaal geopend, gericht op de Japanse markt. Op het bestaande social media platform LINE wordt voortaan door KLM 24/7 service verleend aan Japanse klanten. Social media…

Lounge SkyTeam in Istanbul

Lounge SkyTeam in Istanbul

05/12/2019

SkyTeam heeft zijn eigen lounge op Istanbul New Airport officieel in gebruik genomen. Zeven leden van de alliantie maken er gebruik van: Aeroflot, Air France, KLM, Korean Air, Middle East…