Home / Hotels / Beursgang Airbnb een succes

Beursgang Airbnb een succes

Beursgang Airbnb een succes

De beursgang van Airbnb is een feit. Ondanks de coronacrisis, die leidde tot grote vraaguitval naar accommodatie, steeg vrijdag de prijs per aandeel van het bedrijf naar 163 dollar.

Het aandeel Airbnb werd donderdag op Wall Street voor 68 dollar naar de beurs gebracht in de IPO (Initial Public Offering), maar de openingskoers sprong meteen naar 146 dollar. Vrijdag steeg de waarde verder, tot boven de 163 dollar. De marktkapitalisatie van Airbnb (het aantal aandelen vermenigvuldigd met de koers) kwam op de eerste dag uit op ruim 100 miljard dollar.

De beurzen lijken zich weinig meer aan te trekken van de coronacrisis. De Dow Jones Index, de belangrijkste graadmeter voor aandelen, ging in maart nog onderuit toen de omvang van de crisis vol doorkwam, maar daarna steeg de index weer, naar recordhoogtes.

Airbnb is een internetbedrijf, opgericht in 2008, dat accommodatie van  particulieren aanbiedt. De huiseigenaren krijgen de opbrengst van de verhuur, Airbnb brengt een fee in rekening. Door de pandemie kelderde de omzet van Airbnb omdat er wereldwijd veel minder wordt gereisd.

Beleggers lijken er echter op te vertrouwen dat de markt terugkomt. Airbnb sluit bovendien handig aan op het thuiswerken: mensen die niet vanuit eigen huis willen werken, maar ook niet naar kantoor kunnen in verband met sociaal distancing, kunnen wel particuliere accommodatie huren en dat gebeurt ook.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene zakenreizen Uniglobe

Groene zakenreizen Uniglobe

22/04/2021

Uniglobe Travel en de Climate Neutral Group zijn een samenwerking aangegaan voor duurzame zakenreizen, waarbij de CO₂-uitstoot wordt  berekend en er desgewenst direct compensatie kan plaatsvinden. Uniglobe zegt zich als…

Egeria koopt Fletcher hotels

Egeria koopt Fletcher hotels

22/04/2021

Egeria heeft een meerderheidsbelang verworven in Fletcher Hotels, zo hebben de twee partijen donderdag bekendgemaakt. De hotelketen zegt er ondanks de coronacrisis nog steeds goed op te staan. Egeria, een…

BCD steunt groen plan VN

BCD steunt groen plan VN

22/04/2021

BCD Travel heeft zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Naties om bedrijven te betrekken bij klimaatacties. Het bedrijf zegt de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie te zijn die dit doet….

Naam D-reizen ontvreemd

Naam D-reizen ontvreemd

17/04/2021

De merknaam D-reizen is onlangs, korte tijd vóór moederbedrijf D-rt Groep failliet ging, door de twee directeuren ‘ontvreemd,’ waardoor de boedel minder waard is. Voor consumenten met reisvouchers maakt het…