Home / Hotels / Amazon gaat hotels aanbieden

Amazon gaat hotels aanbieden

Amazon gaat hotels aanbieden

Amazon begeeft zich in de reiswereld met Amazon Travel. De online winkelreus begint bescheiden: met een aantal zorgvuldig geselecteerde onafhankelijke hotels binnen een paar uur rijden van New York, Los Angeles en Seattle. Dit meldt de website Skift.

Volgens technologiewebsite Skift gaat de nieuwe reisdienst al op 1 januari a.s. live. Amazon Travel rekent 15 procent commissie. De website heeft gesproken met drie hoteliers, waarvan twee al een akkoord hebben gesloten met Amazon en één het serieus overweegt. Zij zeggen dat Amazon beoordelingen op TripAdvisor heeft gebruikt voor de selectie van deelnemende hotels. Deze moeten vier sterren of hoger hebben gekregen op de recensiewebsite.

Grote voordeel van verkoop via Amazon is natuurlijk dat de website een enorme klantendatabase en bereik heeft. De retailreus is veel verder dan de bedrijven in de reiswereld met de analyse van de zo verzamelde data. Op die manier kan Amazon bijvoorbeeld een klant die naar een natuurgebied wil, een aanbod doen voor een GoPro camera of wandelschoenen.

Amazon heeft wel eerder reizen aangeboden, maar dat was altijd in samenwerking met een partner uit de reiswereld. Het is voor het eerst dat ze zelf deze markt op gaat.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….