Home / Hotels / Al reizend airmiles sparen voor gebruikers Airbnb

Al reizend airmiles sparen voor gebruikers Airbnb

Al reizend airmiles sparen voor gebruikers Airbnb

Deelnemers aan het frequent flyer-programma van Qantas kunnen voortaan ook mijlen verdienen door een Airbnb-accommodatie te boeken via de website van de Australische luchtvaartmaatschappij. Overnachten in een accommodatie van particulieren lijkt steeds meer mainstream te worden en daar speelt niet alleen Qantas op in.

Qantas en Airbnb ondertekenden deze week een samenwerkingsovereenkomst. De 11,4 miljoen deelnemers aan het loyaliteitsprogramma ontvangen punten voor iedere dollar die zij uitgeven aan een Airbnb-boeking via de bookingstool op de Qantas website. Alan Joyce, CEO van Qantas, zegt ermee in te spelen op de veranderende manier waarop mensen reizen: “We weten dat veel van onze reizigers net zo graag een Airbnb-verblijf boeken als een hotel. Wij willen dit erkennen en onze reizigers hiervoor belonen.”

Qantas is niet de eerste airline die op deze manier samenwerkt met het online verhuurdersplatform. Virgin America kondigde in november 2015 een dergelijk partnerschap aan. Net als Qantas biedt Virgin America haar frequente reizigers de mogelijkheid om miles te sparen met de boekingen.

Ook de travel management companies (TMC’s) beginnen het concept van de deeleconomie te omarmen in hun dienstverlening. Carlson Wagonlit Travel tekende afgelopen zomer een samenwerkingsovereenkomst met de aanbieder van particuliere logeeradressen dat afgelopen zaterdag van kracht werd. Bij CWT zijn de accommodaties sinds die datum te boeken. Volgens de TMC houdt de evolutie van zakenreizen gelijke tred met de ontwikkeling van de technologie. “Reizigers verwachten een breder scala aan accommodaties en de mogelijkheid om hun reis te personaliseren,” aldus de organisatie.

Eerder deze maand berichtte Zakenreis al dat BCD Travel en Airbnb for Business zijn gaan samenwerken op het gebied van veiligheid en risicobeheer. De boekingsgegevens van Airbnb worden toegevoegd aan het business intelligence- en securitysysteem van BCD Travel, dat klanten bestemmingsinformatie en gedetailleerde rapporten biedt en geboekte accommodaties in kaart brengt. American Express Global Business Travel (Amex GBT) ging afgelopen zomer een gelijksoortige samenwerking aan met het boekingsplatform.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grote MAX-order Ryanair

Grote MAX-order Ryanair

03/12/2020

Ryanair heeft donderdag een order geplaatst voor 75 vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8-200. De carrier rekent hiermee op volledig herstel van de operatie na de coronacrisis en…

Geen gratis rolkoffer easyJet

Geen gratis rolkoffer easyJet

02/12/2020

Passagiers bij easyJet mogen vanaf 10 februari 2021 niet langer een rolkoffertje meenemen in de cabine, maar alleen een handtas. Rond een derde van de stoelen blijft plaats houden voor…

Enorme groei Zoom  in 2020

Enorme groei Zoom in 2020

01/12/2020

Zoom heeft de verwachte omzet voor boekjaar 2020/21 bijgesteld naar 2,5 miljard dollar, een verdubbeling van de raming uit maart. Het Amerikaanse videobedrijf profiteert in hoge mate van de coronacrisis…