Home / Hotels / Airbnb zoekt zakenreizigers

Airbnb zoekt zakenreizigers

Airbnb zoekt zakenreizigers

De general manager van Airbnb in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, James McClure zegt dat het kamerverhuurplatform zich meer gaat richten op de zakenreiziger. Volgens McClure is nu ongeveer tien procent van de Airbnb gasten op zakenreis. “We proberen meer in te spelen op de dingen die zakenreizigers en grote bedrijven zoeken. Bijvoorbeeld manieren om voor bedrijven inzichtelijk te maken waar hun medewerkers op dat moment zijn.”

Tijdens het Travel Distribution Summit in Londen deze week reageerde McClure op de vraag of Airbnb zich zorgen zou maken als het dezelfde belastingen zou moeten betalen als hotels. McClure zegt dat de concurrentie tussen het platform voor kamerverhuur en reguliere hotels eerlijk verloopt.

McClure verklaarde dat Airbnb juist proactief op de verschillen in belasting inspeelt. “In Parijs en Amsterdam innen we toeristenbelasting en dragen dit af aan de stad. We willen dat er een duidelijke regeling komt die werkbaar is voor verhuurders en de stad. We willen goed zijn voor de steden en we willen doen wat nodig is om tot een eerlijke belasting te komen voor alle betrokken partijen zodat het ook duidelijk is wat mensen wel en niet kunnen doen.”

“De gemiddelde Airbnb verhuurder verhuurt zijn woning voor 45 dagen per jaar,” verdedigde McCure, “De overige 320 dagen is de woning dus hun huis, dat betekent dat het een ander soort business is dan een hotel”. McClure wees erop dat ondanks de komst van Airbnb de hotelsector blijft groeien.

Andere vertegenwoordigers van hotels lieten weten zich desondanks zorgen te maken over de opkomst van initiatieven als Airbnb. Barry Goldstein van Wyndham Hotels and resorts geeft aan dat hotels de opkomende dreiging van de deeleconomie onvoldoende hebben zien aankomen. De komst van Airbnb heeft over het geheel niet veel effect gehad op de bedrijfsvoering van Wyndham. Zakenreizigers blijven volgens Wyndham kiezen voor hotels. Maar in sommige divisies, met name long-stay faciliteiten, is de invloed volgens de hotelketen zeer merkbaar.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Turkije weert alle vluchten

Turkije weert alle vluchten

30/03/2020

De Turkse regering weert alle internationale vluchten, als maatregel tegen corona. Sinds twee weken bestond er al een verbod op vliegtuigen uit Europese landen, nu geldt de maatregel wereldwijd. Flag…

EasyJet staakt alle vluchten

EasyJet staakt alle vluchten

30/03/2020

EasyJet houdt vanaf vandaag, 30 maart, voor onbepaalde tijd de hele vloot bestaande uit 331 vliegtuigen aan de grond, als gevolg van de ‘ongekende reisbeperkingen’ door het coronavirus. EasyJet zegt…

Boeing 747 KLM nu uit dienst

Boeing 747 KLM nu uit dienst

30/03/2020

KLM heeft zondagmiddag zonder enige vorm van ceremonie afscheid genomen van de Boeing 747-400 voor passagiersvervoer. Het was aanvankelijk de bedoeling tot in 2021 met het toesteltype te blijven vliegen,…